REDAKCIJA "BORBE" U POSETI "GRADU SOVA" Izložba posvećena Kikindi (FOTO)
Borba

Prva stanice posete bila je glavna kulturna istitucija grada – Kulturni centar Kikinda, kojem je "Borba" u  saradnji sa "Večernjim Novostima" donirala 50 naslova i time obogatila biblioteku KC.

Direktorka KC Tanja Nožica, zbog čijeg entuzijazma su prostorije KC moderno opremljene salama za vežbanje, galerijom, svečanom salom, prostorijama za radionice, kao i bogatim kulturnim sadržajem, srdačno je dočekala članove Borbe, ističući da će se zajednička saradnja nastaviti i ubuduće.

Borba

 

- Saradnja sa redakcijom "Borbe" traje već godinu dana, kada smo potpisali Sporazum o saradnji. Svakog meseca nama stiže određeni broj primeraka koje mi delimo našim građanima. Jako mi je bilo drago kada su nas zvali i rekli da će nam pokloniti knjige, da ćemo oplemeniti i ubaciti još knjiga u ovu našu biblioteku. Verujem da će potrajati naša saradnja, izjavila je direktorka KC Tanja Nožica. 

Direktor "Borbe" Andrija Jorgić izjavio je prilikom posete da je jedna od ideja i organizovanje zajedničke izložbe, koja će biti posvećena upravo Kikindi.

- Izložbu ćemo opremiti sa bogatim materijalom iz naše novinske i fotodokumentacije. U ovom, 21. broju po redu predstavili smo upravo Kikindu, ali i došli da se upoznamo sa znamenitostima kojih ovaj grad itekako ima. Jedino što nam je žao, što nismo stigli da dođemo u novembru jer znamo da je to mesec koji se ovde zove "sovembar" po sovama, kojima je ovo najveće stanište u Evropi - rekao je Jorgić.

Besplatne primerke jedinog časopisa o kulturi dobili su i Kikinđani koji su se zatekli na glavnom gradskom trgu.

Prilikom posete redakcija je obišla i Narodni muzej Kikinde, gde je najveći utisak upravo ostavio skelet mamuta, star 500.000 godina, poznatiji kao Kika.

Komentari (0)

Loading