Ekipa Alo! u potrazi za pristojnim novogodišnjim poklonom za decu: Roditelji će morati da odvoje više hiljada dinara
Alo

Gužve su stvaraju najčešće zbog toga što pojedine firme svojim zaposlenima umesto spremljenih i gotovih paketića, daju vaučere, i to najčešće u drugoj polovini decembra, za koje roditelji sami kupuju deci poklone.

Kako bi izbegli taj haos, iskusne bake i deke koje svojim unucima žele da prirede novogodišnje iznenađenje ispod jelke u kupovinu kreću već početkom decembra. Ove godine opravdanje za  ranu kupovinu je i trenutna epidemiološka situacija.

Stručnjaci upozoravaju roditelje, ali i bake i deke, da posebno obrate pažnju na to šta uzimaju deci za poklon, jer se mnogi u želji da uštede koji dinar odlučuju za jeftinije igračke kod Kineza, koje su, kako kaže naš narod, „mačka u džaku“ kada je reč o bezbednosti.

Ekipa Alo! istraživala je koliko košta jedan prosečan dečji novogodišnji paketić i zaključila da za najjeftiniju varjantu sa slatkišima i jednom običnom malom plišanom igračkom ne možete proći s manje od 1.000 dinara.

Ukoliko želite da obradujete dete samo slatkim paketićem, takvih gotovih poklona u radnjama ima već po ceni od 500 dinara.

Ekipa Alo! u potrazi za pristojnim novogodišnjim poklonom za decu: Roditelji će morati da odvoje više hiljada dinara

Alo

 

Besplatni paketići mališanima i od opština

Mnoge beogradske opštine obezbedile su besplatne paketiće za decu sa prebivalištem na njihovoj teritoriji. Zasad je sigurno da će darove dobiti mališani sa Novog Beograda, Savskog venca, Palilule, Zvezdare, Voždovca, Starog grada, Vračara i Grocke.

Starosna granica dece koja imaju pravo na besplatne paketiće se razlikuje od opštine do opštine i ide od sedam do 15 godina.

Paketić će biti u vidu vaučera koji su po 6.000 dinara ili spremljenih slatkiša sa po nekom igračkom.

Poslodavci sami odlučuju o poklonima

Firme po Zakonu o radu imaju pravo da zaposlenima za decu do 15 godina poklone paketiće za Novu godinu i Božić. Poslodavci sami odlučuju do koje starosti dece će deliti paketiće, kao i o tome da li će pokloniti novac, slatkiše, igračke, vaučere i druge prigodne predmete, kao i koje će vrednosti biti pokloni. Zakonom o porezu na dohodak građana propisano je da se ne plaća porez na zarade na primanja zaposlenog po osnovu poklona deci zaposlenih ovim povodom, pod uslovima da je dete starosti do 15 godina. Neoporeziv iznos za period od 1. februara 2020. do 31. januara 2021. godine iznosi 9.970 dinara godišnje po jednom detetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading