Jorgovanka Tabaković na 5. srpskim danima osiguranja poručila: Osiguranja rastu, porez treba plaćati u Srbiji
Alo

- Za prva tri tromesečja ove godine ostvaren je pozitivan privremeni neto rezultat u iznosu od 6,7 milijardi dinara. Društva za osiguranje i reosiguranje očuvala su vrednost investicionog portfolija i obezbedila sredstva tehničkih rezervi za izvršavanje obaveza po osnovu ugovora o osiguranju.

Ukupna premija je ove godine povećana za 9,7 odsto, na 88,6 milijardi dinara, pri čemu je ova stopa rasta viša od prosečne stope rasta za isti period u prethodnih 19 godina - istakla je Tabakovićeva.

- Beleži se rast premija kod čak 17 vrsta osiguranja. Pritom, segmenti koji u kontinuitetu beleže rast jesu imovinska osiguranja, osiguranje života i dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Ove polise postale su važnije nego ikad dosad, jer prve dve polise omogućavaju osiguranicima ekonomsku sigurnost, dok u slučaju treće polise omogućavaju lakši pristup kvalitetnom medicinskom lečenju - rekla je Tabakovićeva.

Jorgovanka Tabaković na 5. srpskim danima osiguranja poručila: Osiguranja rastu, porez treba plaćati u Srbiji

Alo

 

Ona je podsetila da ovakvi rezultati ne bi bili mogući da Vlada Srbije i NBS nisu sproveli mere pomoći privredi i građanima koje su očuvale domaću ekonomiju.

Naglasila je da se zakon mora poštovati i da kazna za nepoštovanje ne može biti deo troška koji se uračunava u transakciju.

- Ovo je Srbija, koja ne menja opredeljenje o evropskom putu. NBS će usklađivati pravila liberalizacije tako da ona koriste i građanima i domaćim kompanijama i državi, a ne da se ovde stvara dobit, a korist imaju samo ili pretežno matična društva izvan Srbije - naglasila je guvernerka Tabaković.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading