NESTAO SLAVOLJUB IZ IVANJICE Od petka mu se gubi svaki trag, poslednji put viđen na sahrani
Rina

Slavoljub Parezanović iz ivanjičkog sela Međurečje nestao je u petak 19. novembra od kada od njega nema ni traga ni glasa. Poslednji put je viđen na sahrani, u blizini groblja u selu Grbići odakle je prema izjavama meštana krenuo kući, do koje nije stigao. Kad su primetili da ga nema članovi porodice sa komšijama i prijateljima krenuli su u potragu.

- On je nestao u petak popodne, a mi smo nestanak policiji prijavili u subotu. Samonicijativno se organizovalo čitavo selo kako bi nama, članovima porodice, pomogli u potrazi, ali sve je bilo bez uspeha. Deda nije bio dementan, plaši nas da je sasvim slučajno skrenuo na jedan od šumskih puteva i kako je teren jako nepristupačan, a putevi se račvaju, nije umeo da se vrati. Pretpostavljamo da je krenuo da luta i da ga je zetekla noć u šumi, plašimo se za njegov život. Ovo je planinski kraj i noći su veoma hladne - rekla je za RINU unuka Ana.

Ona apeluje na sve nadležne oragane da pomognu porodici kako bi pronašli dedu Slavoljuba, jer svakim danom dodatno se povećava rizik za njegov život.

- Mnogo bi nam značilo ako bi se u potragu uključili profesionalci. Policajci, Gorska služba spasavanja ili vatrogasci dobrovoljci. Da prečešljaju teren jer najverovatnije je deda zalutao u šumi. Mala je verovatnoća da se nešto drugo dogodilo. Plašimo se da se ne obistine naše najcrnje slutnje, ali ipak u nama živi tračak nade. Čak iako dođe do onog najgoreg želimo da ga nađemo pre nego što padne sneg, kako bismo ga bar dostojanstveno ispratili na onaj svet - kaže Ana.

Komentari (0)

Loading