VIDOJE DOBIO 30.000 DINARA Nagrađen heroj iz Dobanovaca koji je spasao dete (3) iz septičke jame
Foto: Shutterstock/Shutterstock/mr2853

Jedan uobičajen radni dan kod kuće šezdesetpetogodišnjem Vidoju Nenadiću će zauvek ostati u sećanju. Dok je u dvorištu nešto popravljao, iznenada je čuo kako dete iz susedstva plače i doziva majku upomoć.

- Govori joj da je brat upao u rupu. Uspaničena majka s detetom došla je do mene, a tu se našla i komšinica Slađa od koje je zatražila pomoć. Iako me nisu pozvale, krenuo sam za njima, jer sam slab na decu. Znao sam da njih dve neće moći ništa da urade - navodi Vidoje.

Kada je dotrčao sa uplašenom majkom i komšinicom Slađom Turudijom ugledao je dete kako pluta u septičkoj jami i bez razmišljanja uskočio unutra. Inače, jama je duboka dva i po metra, a već je bila puna tečnosti skoro metar i po.

- Kada sam skočio više nisam video dete. Na svu sreću desnom rukom uspeo sam odmah da ga pronađem i dadam komšinici Slađi koja je dete dala majci. Potom sam u jami našao rupu od cigli, odupreo se, dao ruku Slađi koja mi je pomogla da izađem - dodaje Vidoje.

Dete je već bilo plavo i nije davalo znake života, ali zahvaljujući Vidoju, koji srećom ima licencu za pružanje prve pomoći, dete je počelo da izbacuje vodu.

- Dete sam stavio na bok i dugo masirao kako bi izbacio vodu. Potom sam ga položio na leđa i to je bila borba koja je trajala najmanje oko deset minuta i uspeo sam. Dete je proplakalo, dao sam ga majci koja je bila presrećna. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, koja je dete odvela u Tišovu - objašnjava heroj iz Dobanovaca.

Posle nekoliko dana, dete je pušteno iz bolnice i oseća se dobro.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading