UPOZORENJE RHMZ - NA SNAZI METEOALARM! Očekuju se jaki udari vetra!
Alo/ Ilustracija

Ujutru će po kotlinama i duž rečnih tokova jugozapadne, južne i istočne Srbije biti mestimično maglovito, tokom dana na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, u košavskom području i vetrovito, a na istoku Srbije sa lokalnom pojavom rosulje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura biće od minus jedan do šest, najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i vetrovito sa jakim, povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom i temperaturama od 6 do 11 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se do petka očekuje umereno do potpuno oblačno i u većini mesta suvo, samo se u četvrtak očekuje retka pojava slabe kiše uz kratkotrajni manji pad dnevne temperature. U sredu slabljenje i prestanak košave. Zatim pretežno sunčano sa lokalnom pojavom magle i niske oblačnosti.

RHMZ: Pojačanje jugoistočnog vetra

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je jutros da će u košavskom području doći do pojačanja jugoistočnog vetra, naročito u južnom Banatu.

Za područje Banata i Pomoravlja zbog vetra je upaljen narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Za Beograd, istok, jugoistok i jugozapad Srbije, kao i za Kosovo i Metohiju zbog magle je na snazi žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading