SRBIJO POMOZI Stefan ima još dva dana da sakupi 70.000 evra: Leukemija se ponovo vratila
Privatna arhiva

Stefan Subotić (23) iz Belegiša, kome se leukemija ponovo vratila, imao je četiri dana da sakupi 70.000 evra za odlazak u bolnicu u Nemačkoj. Kako nam je jutros rekao, to čudo se ovoga vikenda nije desilo.

- Neizmerno vam hvala na pomoći. Još uvek nismo došli do sume od 70.000. Trenutno ne mogu reći koliko još tačno fali - rekao je u izjavi za Telegraf.

Ranije je kazao da mu je za početak potrebno 300.000 evra.

- Opet nisam dobro, BCR u koštanoj srži, a Ponatinib ne reaguje više na mogu bolest. Imunitet mi je loš, povećan mi je CRP, imam temperaturu, opštu slabost, bolove. U Kilu moram biti 17. novembra da primim terapiju CAR-T ćelijama. Ta terapija košta 400.000 evra - kaže Stefan Subotić. 

Njemu je trenutno neophodno da bolnici uplati 300.000 evra od ukupne sume kako bi ga primili u bolnicu. Bolnica je već poslala profakturu u fondaciju kako bi se neophodni novac preneo na račun bolnice, ali i dalje fali deo novca. 

-Molim vas, sada ste mi potrebniji više nego ikad! Ne ostavljajte me! Da li je moguće prikupiti toliki novac za samo par dana?! Ne daj Bože da iko više ikad, nijedno dete, oseti ovako nešto na svojoj koži! Molim vas ljudi ujedinite se, učinite nemoguće čudo i spasite mi život! A ja ću da se borim kako mogu i znam - rekao je Stefan u svom potresnom obraćanju. 

Ovaj hrabri mladić, koji je već pobeđivao bolest, 8. decembra prošle godine primio je koštanu srž od svoje majke. Već četiri i po godine godine bori se sa akutnom limfoblastnom leukemijom. Od prve transplatacije koštane srži prošlo je tri godine.

Nažalost, bolest se vratila i Stefan je od septembra 2020. godine ponovo bio u Nemačkoj na klinici Malteser u Flensburgu. Sedam meseci kasnije vratio se kući sa nadom da je sve konačno iza njega i da će početi da uživa u životu koji mu se zaustavio kad je imao samo 18 godina.

Međutim, oporavak se iskomplikovao i nekoliko meseci kasnije je utvrđeno da se leukemija opet vratila. Stefan sada ponovo nije dobro i bori se za svoj život, a mi mu možemo pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 360 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human360 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-483612-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002304.6 
IBAN: RS35160005400002304623 
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading