NASTAVLJAMO ULAGANJE U OBRAZOVANJE POLICIJE Vulin: Potreban nam je kadar koji zna da odgovori na sve izazove i pretnje!
Foto: MUP Srbije

Vulin je jutros obišao Kriminalističko-policijski univerzitet, gde su u toku radovi na renoviranju pojedinih prostorija, i doručkovao sa studentima nakon što je na njegovu inicijativu promenjen jelovnik i poboljšana ishrana za studente.

Ministar je rekao da od umeća i znanja policijskih službenika zavisi koliko ćemo biti uspešni u borbi protiv kriminala i prepoznati kao sigurno okruženje za investitore.


- Da bismo postigli taj cilj, potreban nam je visokoobrazovani kadar, koji će znati i umeti da odgovori na sve izazove i pretnje. Zato je MUP opredeljeno da ulaže u Kriminalističko-policijski univerzitet, koji iz godine u godinu postaje sve respektabilnija visokoobrazovna institucija - rekao je Vulin, a saopštio MUP.

On je istakao da su policiji potrebni mladi ljudi, ljudi koji su se istakli znanjem i rezultatima, te naveo da je u poslednjih godinu dana Ministarstvo u radni odnos primilo 114 studenata ovog univerziteta, dok su 532 studenta KPU, koji su bili zaposleni sa neodgovarajućom stručnom spremom, promovisani u čin zastavnika i poručnika policije sa adekvatnim stepenom obrazovanja, čime im je priznata diploma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading