OBRAĆANJE NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA Donete nove mere
Printskrin
Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona počela je oko 15.30, a glavna tema trebalo bi da bude odluka o produženju jesenjeg raspusta.

 

- Epidemiološka situacija je u ovom trenutku prilično nepovoljna. Poslednjih nedelja beležimo pad učestalosti obolevanja, međutim brojke su i dalje izuzetno velike, ono što je jako bitno je da između 50 i 60 naših sugrađana izgubi bitku sa ovom bolesti - rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je napomenula da je vakcinacija ključna i apelovala na mlade da se vakcinišu.

- Ovaj virus ne može da opstane van našeg organizma, a samo u organizmu osobe koja je osetljiva on se umnožava. Svako od nas treba da stvori branu za dalje širenje infekcije - navela je Kisić Tepavčević.

Donete mere

Kovid propusnice važiće od 20 časova u ugostiteljskim objektima, kockarnicama, kladionicama i slot klubovima.

- Videli smo da kovid propusnice imale značajnog efekta na učestalost vakcinacije u skladu sa tim rešili smo da ih produžimo od 20 časova, svi ugostiteljski objekti moći će da radi 24 sata - navela je ministarka.

Od 20 sati pa na dalje važiće kovid propusnica, tačnije da bi neko bio u objektu moraće da ima propusnice, stupiće na snagu od ponedeljka, 8. novembra, uz striktne kontrole.

Na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra, sa vikendima to je ukupno devet dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

OBRAĆANJE NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA Donete nove mere

Foto: Tanjug

 

 

Prvi radni dan za učenike biće ponedeljak, 15. novembar 2021. godine, saopštilo je ministarstvo.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije danas da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana.

"Mi uvek slušamo stav struke i epidemiolozi kod nas kucaju na otvorenea vrata", rekao je Ružić.

Ukoliko bi raspust bio produžen, trajao bi od 6. novembra, do nedelje 14. novembra.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon ocenio je da bi više efekta imalo kada bi istovremeno sa odlukom o raspustu, bilo usvojeno i važenje kovid propusnica 24 sata, kao i zatvaranje na deset dana.

"Mi na tome insistiramo, jer će jedino tako moći da se vidi ozbiljan pad broja novozaraženih", poručio je Kon uoči sednice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading