STUDENTI ODLUČNO UZ SVOG PROFESORA Zahtevamo da diskiminacija nad Milošem Kovićem odmah prestane
Alo!/Dejan Briza

Ovo su svi zahtevi studenata koji su saopšteni:

  • Zahtevamo da dekan profesor Danijel Sinani zaštiti zakonska prava profesora Miloša Kovića umesto da zastupa neformalne privatne interese pojedinaca i interesnih grupa.
  • Zahtevamo da se na osnovu člana 30 Kodeksa profesionalne etike Univerziteta u Beogradu i člana 40 Zakona o opštem upravnom postupku, iz procedure za izbor profesora Kovića u potpunosti izuzmu lica koaj su u sukobu interesa i koja žele da ga proteraju sa Filozofskog fakulteta.
  • Zahtevamo da dekan profesor Danije Sinani, na osnovu člana 128. Statuta Filozofskog fakulteta u Beogradu predloži Izbornom veću izbor profesora Miloša Kovića u zvanje redovnog profesora koje odgovara njegovim naučnim postignućima, a ne da bude prisiljavan da bude reizabran u zvanje vanrednog profesora. Na osnovu istog člana Statuta zahtevamo da dekan Sinani predloži izbornom veću nepristrasnu i stručnu komisiju koja će objektivno proceniti naučna i pedagoška postignuća profesora Kovića.
  • Zahtevamo da diskiminacija nad profesorom Kovićem odmah prestane. Na osnovu člana 34 Kodeksa profesionalne etike BU on mora da ima ista prava i uslove za napredovanje kao i sve njegove kolege na Filozofskom fakultetu.
  • Ukoliko naši zahtevi ne budu odmah ispunjeni i ukoliko se nastave nezakoniti pokušaji da Miloš Ković bude proteran sa Filozofskog fakulteta nastavićemo protestna okupljanja i preduzeti sve potrebne mere za ostavrenje naših zahteva, prenose "Novosti".

 

Komentari (1)

Loading
ZAvram

02.11.2021 21:07

Студенти бране човека, професора, његово људско и академско право и достојанство, бране част БУ, Филозофског факултета, бране правду, истину, бране Србију! С пуним правом су заслужили искрену синтагму: они су будућност Србије!