TRAGEDIJA U LESKOVCU Tri smrti za deset dana zatvorile dom porodice Đurović
Foto: Printscreen TV Pink

Miladin (80), Miroslava (75) i Svetlana (57) Đurović iz Leskovca preminuli su za deset dana, a virus korona je ubrzao njihove osnovne bolesti i doveo do toga da dom ove porodice bude zavijen u crno.

 

Iako se Miladin prvi razboleo i dobio obostranu upalu pluća na večni počinak prvo je ispraćena njegova supruga Miroslava, koja je umrla od iznenadnog infarkta srca, a potom i ćerka Svetlana. I njoj je iznenada pozlilo, a po prijemu u bolnicu lekari su konstatovali da ima karcinom želuca. Miladin se, iako je i njegovo zdravlje bilo narušeno, borio sa koronom dvadesetak dana, ali je bolest bila jača.

- Ovo je ogromna tragedija za našu porodicu. Svi su oni imali neke druge bolesti. Preminuli su u roku od deset dana od bola i žalosti jedno za drugim – kazao je Đorđe Cvetković, zet preminulih Đurovića.

Njegova supruga Ana, koja se u četvrtak zauvek oprostila od oca, tri dana ranije je na večni počinak ispratila rođenu sestru, a 17. oktobra sahranila je i majku koja je minulog leta imala dva infarkta, ali treći nije izdržala.

- Mama je brinula za oca koji se razboleo, a ona nas je prva napustila. Kod sestre je otkrivena ta teška bolest. Nadali smo se, ali nisu izdržali. Teško je. Preteško – rekla je ova žena koju je slomio bol za najdražima.

Otac joj je preminuo na njen rođendan. Kada je ove reči izgovorio Anin sin Stefan navrle su joj suze iako ponekad misli da ih je sve isplakala.

- Deda je pre dvadesetak dana dobio tešku upalu pluća i prva dva testa bila su negativna. Lečio se kod kuće, a na kontroli je bio malo bolje. U međuvremenu je baba iznenada preminula od infarkta. Dedi se potom pogoršalo zdravstveno stanje čemu je doprinela tuga i bol. Smešten je u bolnicu. Primao je kiseonik i osetio je poboljšanje, ali je u utorak uveče preminuo – priča Stefan.

On dodaje da se u međuvremenu razbolela i tetka. Kod kuće je iznenada pala, a Stefan je odvezao u bolnicu.

- Kao i deda i ona je u bolnici odmah testirana na koronu. Bili su pozitivni, a tada smo saznali i da tetka ima karcinom. Prošlog petka je prebačena u Niš, a narednog dana je umrla. Kovid je samo ubrzao njihove osnovne bolesti i ceo taj proces i oni su tako nastradali – istakao je Stefan i dodao da su svo troje bili vakcinisani.

Njegova majka Ana poručuje da svi moramo da brinemo jedni o drugima i da činimo sve da sprečimo da se opaki virus širi i da ugrožava živote onih koje volimo, ali i onih koje uopšte ne poznajemo.

Hteo da čuje preminulu ćerku

Na dan svoje smrti i samo dan nakon što mu je ćerka sahranjena Miladin je tražio da se čuje sa njom, jer nisu bili u telefonskom kontaktu nekoliko dana.

- Bio je malo bolje. Tražio je da čuje tetku, ali nismo smeli da mu kažemo šta se desilo. Po savetu lekara čekali smo da se oporavi. Nadali smo se tome i očekivali smo da će da se izvuče, ali je posle nekoliko sati umro – rekao je Stefan.

Cvetkovići su svoje najmilije zaražene opakim virusom ispratili u krugu najbližih, ali kažu da se svi ne ponašaju tako.

- Ljudi odu na sahranu. Neki ne znaju da je pokojnik pozitivan. Otvaraju se sanduci. Pozdravljaju se sa umrlim. Zaraza se širi, a u bolnicama je katastrofa. Umiru ljudi. Stari, ali i mladi, deca. To je strašno. Moja sestra je iz kapele otišla pravo na groblje kao što će i moj otac. Neću nikoga da nosim na duši – kazala je Ana i dodala da na sahrane nikoga nisu zvali, pišu "Novosti".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading