Bezbedno i savremeno obrazovanje za decu u Zrenjaninu
Promo

Tako je u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“, NIS u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova,  Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica, podržao 83 škole širom Srbije, u koje je za unapređenje digitalizacije nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika uložio 114,5 miliona dinara. Jedna od podržanih škola je i OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina, kojoj je kompanija NIS donirala gotovo dva miliona dinara za nabavku 30 računara i sistema za video nadzor.

Bezbedno i savremeno obrazovanje za decu u Zrenjaninu

Promo

 

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, je ovom prilikom rekao da su ulaganja usmerena ka učenicima i mladima, smisao postojanja jedne države i društva. „Naši prijatelji iz NIS-a razumeju koliko nam je potrebno da vi budete bezbedni, jer ako ste vi bezbedni onda je i nama starijima sve lako i sve ima smisla, dok je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS izjavio je da je osnovni cillj kompanije u okviru društveno odgovornih projekata ulaganje u obrazovanje i bezbednost. „Naša želja je da se učenici u školama osećaju sigurno, da imaju modernu opremu i najbolje uslove za školovanje”.

Istom prilikom, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio je prisutnima na realizaciji ovako značajnog projekt i naveo značajno partnerstvo sa kompanijom NIS koje se realizuje već dugi niz godina. „U partnerstvu sa kompanijom NIS od 2009. godine gotovo 150 miliona dinara uložili smo u različite projekte. Ti projekti su se uvek ticali unapređenja u našoj lokalnoj zajednici”, naveo je Salapura.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading