RAŠA JE CAR! 👮 Pohvala za policajca iz Mladenovca: Vodi računa o svakom detetu (FOTO)
Facebook/ MUP

Tekst vam prenosimo u celosti:

- U OŠ "Kosta Đukić" kao školski policajac, radi jedan Raša. Čoveku ni ime ne znam, ali već dugo hoću nešto da napišem o njemu.

Naime, Raša nije običan policajac. On je našoj deci drugar. On ih sve poznaje. On sa svima njima proćaska. Raša je zimus APSOLUTNO SVAKO dete koje je krenulo da izađe iz škole nezakopčano ili bez kape, očinski oblačio, zakopčavao. Apsolutno svako. Ja sedim u autu i čekam svoje dete, a na vratima mala kolona i Raša koji ih proverava da li su se lepo obukli, da ne nazebu. Svakom se detetu svakog dana nasmejao na vratima, i svakom je, bar svakom od dece koju ja znam, rekao da se njemu obrate ako imaju bilo kakav problem. Naši klinci Rašu obožavaju. Gomila je ovakvih sitnih gestova koje on čini za decu.

I tako ja, stoti put, hoću nešto da napišem, i nikako da to uradim. Danas se vozim sa svojim klincem, (drugi je razred) i pitam ga šta ima još da mi priča o Raši što mi do sada nije pričao, a on mi kaže - "tata, Raši kad je bio rođendan, došao je kod nas u boravak, doneo čokoladu i zamolio učiteljicu da nam podeli svima po komad. Mi smo mu pevali pesmicu, i baš je bilo lepo". Ja sam se, ne prvi put, oduševio Rašom i rešio da je krajnje vreme da napišem ovo što odavno hoću.

 

 

Da nam ovakvi divni ljudi ne promaknu, da se njihove sjajne osobine ne uzmu zdravo za gotovo. Raša je car! - piše u objavi MUP-a.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Srdjan Niš

28.10.2021 15:49

Šta reći posle ovakvog teksta, posle ovakve objave jednog roditelja. Sve čestitke školskom policajcu Raši ,koji je za decu i kao otac, i drug, i policajac , neko ko brine o našoj deci dok su u školi.