DETE UPALO U SEPTIČKU JAMU U DOBANOVCIMA Majka plakala i nije znala šta da radi: Čuo sam povike i izleteo da pomognem
Shutterstock/Peter Gudella

 

Prava drama odigrala se juče u Zemunskoj ulici u Dobanovcima, kada je četvorogodišnji M. S. upao u septičku jamu dok se igrao sa braćom u dvorištu!

Srećom, u pravo vreme, na pravom mestu našao se komšija Vidoje Nenadić koji je uspeo da spase mališana!

U trenutku kada se desio ovaj incident, otac Ignac Sabo bio je na poslu u lokalnoj klanici dok se majka dečaka nalazila u kući. Stariji sin je tada utrčao kod nje uz povike „bata je upao“, posle čega su zatražili pomoć.

 Duboka metar i po Septička jama bila je otvorena dok su se deca igrala u dvorištu. Kako kažu komšije, ona je duboka oko metar i po 

Komšija Vidoje Nenadić kaže da je u jami bilo vode i fekalija, ali da je uspeo da izvuče dete.

- Dečakov stariji brat je vikao i dozivao u pomoć. Majka je plakala i nije znala šta da radi. Čuo sam povike i izleteo sam napolje da pomognem. Septička jama je bila puna fekalija, ali nisam razmišljao. Dete je bilo na površini i počelo je da tone. Pomogla mi je i komšinica, pa smo ga zajedno izvukli. Dečak je bio modar i u prvim trenucima nije davao znake života. Pružio sam mu prvu pomoć i masirao ga dok nisu stigli lekari - rekao je Vidoje.

Otac dečaka ispričao je da ga je žena pozvala telefon i počela da vrišti. Kolege su ga dovezle kući, a Hitna pomoć je već bila tu. Posle ukazane prve pomoći, dečak je prevezen u Dečju bolnicu u Tiršovoj na ispiranje. Kako saznajemo, on se nalazi u stabilnom stanju. Pored ovog mališana porodica ima još dvoje dece, od pet i godinu dana.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading