PATRIJARH ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE Porfirije: Ako ikom želimo zlo, neka bude nama!
Alo! Kristijana Ćaćić

Patrijarh Porfirije je naveo da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi da poželi.

- Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama - napisao je patrijarh Porfirije na "Instagramu".

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

- Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge - napisao je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije završio je juče dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

U manastiru Miloševac kod Prijedora juče održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio patrijarh Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom.

Komentari (1)

Loading
Jovan

24.10.2021 09:48

Što i jeste tako, u Srbiji žive i narodnosti i nacije iz celog regiona i sveta, da je drugačije ličila bi demografski na Hrvatsku i Federaciju BiH u kojima se nisu pomerili iz 90.tih.Njima srbofobija i mržnja su vid nacionalnog i manipulativnog načina delovanja kriminalno političke elite koja gazi i negira same ciljeve za koje se bore, mržnjom uništavaju sebe.