Laserska hirurgija prostate pomaže muškarcima da uklone kateter i mokre normalno
Laser med

Visokotehnološke operacije obavljaju specijalisti Laser Meda Beograd. Adenom prostate može da oteža mokrenje do te mere da ga blokira. U velikom broju slučajeva to se dešava iznenada. U razmaku od nekoliko dana do jedne nedelje mlaz urina progresivno slabi, a posete toaletu postaju sve češće i sve duže traju. Urin teče u kapima i dolazi do oštrog zadržavanja urina ili njegove nemogućnosti da nesmetano isteče. Ishod toga biva postavljanje katetera – specijalne cevi koja povezuje mokraćnu bešiku sa kanalom i omogućava slobodno oticanje urina. Kako biste izbegli takvu situaciju, proveravajte stanje prostate bar jednom godišnje.

Za muškarca s uvećanom prostatom postavljanje katetera jedna je od najvećih neprijatnosti koja mu se može dogoditi. Čak i ako zanemari prisustvo stranog tela u organizmu, stalno ga progoni osećaj sopstvene nečistoće, kao i ograničenost kretanja. Nelagodnost je svakodnevna. Međutim, to nije ono najvažnije. Neprijatnije je to da kateter ,,otvara vrata“ infekcijama. Osećaj peckanja, bol u karlici, svrab i iritacija kože oko katetera deo su nelagodnosti na koje se pacijenti žale i koje zahtevaju kontinuirano lečenje. I tako prolaze meseci i godine u neželjenom suživotu s kateterom.

Jednokratna operacija Tulijum laserom, objedinjujući najviše pokazatelje za snagu i preciznost, uklanja kateter i uspostavlja normalno mokrenje sa jakim, neisprekidanim i bistrim mlazom. Prostata se isparava beskrvno, precizno, bez traume, bez istrumenata za rezanje. Samo jačinom laserske energije. Laserska hirurgija je pogodna čak i za muškarce sa lošim opštim zdravstvenim stanjem (kao npr. dijabetes, postavljen bajpas, antikoagulantna terapija itd.), koji ne mogu da budu planirani za standardnu operaciju. Tako da ovi muškarci ponovo imaju šansu da uriniraju normalno.

Nakon isparavanja prostate, celokupno uriniranje prolazi bez ikakvih smetnji. Mlaz urina se menja u potpunosti – vraća se jak i neprekidan mlaz, bez naprezanja. Noćna ustajanja se smanjuju i postepeno nestaju. A muškarci koji su nosili kateter, nakon operacije nemaju potrebe za njime.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE. Pregled obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA. LASER MED Beograd je deo LAZER MEDa, koji nudi pacijentima lasersku hirurgiju prostate u 3 filijale u Bugarskoj, a operacijski tim poseduje preko 11 godina radnog iskustva.

tel. 011 7 357 357  

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading