STIŽE NAM TOPLI TALAS, PA NOVO ZAHLAĐENJE Đorđe Đurić saopštio najnoviju prognozu, evo kakav će biti novembar
Privatna arhiva

Po kotlinama zapadne i južne Srbije, kao i u Timočkoj Krajini mestimično sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplije.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša od 17 do 23 stepena. Zbog magle vidljivost će biti manja od 200 metara.

I u četvrtak identična vremenska prognoza, ujutru hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, po kotlinama zapadne i južne Srbije, kao i u Timočkoj Krajini mestimično sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 3 do 11, a najviša do 18 do 24 stepena. Magla će smanjivati vidljivost na manje od 200 metara.

Vremenska prognoza za petak donosi prolazno naoblačenje s kišom, ujutro i pre podne na severu i zapadu Srbije, a do kraja dana i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 13, a najviša od 17 na severozapadu do 23 stepena na jugoistoku Srbije, krajem dana u osetnom padu.

Vreme za vikend

U subotu hladnije, na severu suvo, a u južnim i centralnim krajevima Srbije još ujutro i pre podne kiša, a zatim prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

U nedelju i početkom naredne sedmice stabilno i suvo uz postepen porast temperature.

Đurić: Novembar topao

Meteorolog Đorđe Đurić je saopštio da će kraj oktobra biti suv i prohladan, jutra će biti hladna i maglovita, preko dana suvo i oko 15 stepeni. Početak novembra ipak, kako kaže, usled južnih strujanja dočekujemo uz toplo vreme.

- Očekuju nas umereni jesenji dani, tako da ćemo još sačekati na onu pravu zimu i prvi sneg koji se u proseku javlja krajem novembra u nižim predelima - rekao je meteorolog Đurić.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading