Hesteel Group aktivno ispunjava svoje društvene odgovornosti u Srbiji
Promo

Porodica Aleksandra Dunečevića radila je u železari tri generacije. Njegov deda, Miodrag Marković, povukao se iz fabrike 1991. Njegova majka, Jasmina, šefica je finansija u železari, a njegov otac i šurak takođe rade tu. U Smederevu je bilo mnogo porodica poput njihove.

Aleksandar Dunečević je rekao da ima stabilan posao i dobre prihode na kojima su mu prijatelji zavideli. "Pre se nisam osećao sigurnim. U medijima je uvek bilo izveštaja da je železara na rubu bankrota. Sada se ne moram više brinuti. Stabilan prihod ne samo da mi daje osećaj sigurnosti, već mi i čini život mirnijim."

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović rekla je novinarima: „Porodice 5000 zaposlenih imaju stalna primanja, što dovodi i do potrošnje, a gradska ekonomija time cveta. Povećani prihod sada se može koristiti za izgradnju puteva i ulaganje u zdravstvo i obrazovanje, sve su to koristi od železare." rekla je Jasna Avramović.

Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva ekonomije Srbije, rekao je: "Pre akvizicije Hesteel-a, vlada nam je izdvajala 10 miliona dolara mesečno za subvencionisanje železare, ali u godini sticanja železare bilo je isplativo, promene najbolje ukazuju na to šta Hesteel znači gradu Smederevu, Srbiji i vladi Srbije."

"Svrha Hesteelov-e akvizicije je obostrano dobitna situacija, a razvoj preduzeća postaje sve bolji i bolji. Do sada je prvobitnih 5.000 zaposlenih u železari preseljeno bez ijednog otpuštanja i više od 300 novih radnih mesta, “Hesteel Serbia” je takođe osnovao i časopis i organizovao različite interaktivne aktivnosti i takmičenja na svakom festivalu, stvarajući snažnu atmosferu “Jedna porodica u Kini i Srbiji”.

U isto vreme zalagajući se za brzi razvoj firme, menadžerski tim “Hesteel Serbia” aktivno ispunjava svoje društvene odgovornosti i ulaže više od milion dolara u izgradnju lokalnih puteva, vodovoda selima i donacija za obrazovanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading