KREĆE GREJANJE U 25 gradova počele tople probe: Vreli radijatori zbog pada temperature
Alo!Rajko Ristic

Danas bi, kako najavljuje direktor Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“ Dejan Stojanović, tople probe trebalo da počnu u 12 gradova.

Radijatori u stanovima koji su priključeni na daljinske sisteme grejanja u gradovima u kojima su počele tople probe su bili topli, ali za stabilan rad neophodno je nekoliko dana postepenog opterećivanja sistema zbog prelaska iz stacionarnog u dinamički režim rada.

Građani ne treba da brinu, raniji početak grejanja neće se odraziti na račune jer se obračun plaćanja neće menjati, tvrde u Beogradskim elektranama.

Dere košava, a na planinama sneg

I danas će u košavskom području duvati umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, koji će na jugu Banata dostizati i udare orkanske jačine više od 100 kilometara na čas, upozorio je RHMZ. Najniža temperatura od osam do 13, najviša dnevna od 12 do 17 stepeni. I u Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa kišom uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će povremeno imati i olujne udare.

KREĆE GREJANJE U 25 gradova počele tople probe: Vreli radijatori zbog pada temperature

Alo

 

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 13 do 15 stepeni. U naredih sedam dana, do 14. oktobra, oblačno, hladno i kišovito, na visokim planinama iznad 1.500 metara od subote povremeno i sa susnežicom i snegom. Ponegde se očekuje i veća količina padavina. Maksimalna temperatura u većini mesta od 12 do 15 stepeni.

Toplane obezbedile dovoljno energenata

Direktor Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“ Dejan Stojanović rekao je za Alo! da su toplane u Srbiji, njih oko 60, obezbedile najveći deo energenata za predstojeću grejnu sezonu. Od neophodnih količina gasa za predstojeću sezonu kupljeno je ili je ugovaranje u toku za 97 odsto, objašnjava on i dodaje da su toplane nabavile i 92 odsto neophodnih količina uglja, 48 odsto komprimovanog gasa, 44 odsto drva i oko 65 odsto toplotne energije.

Telefon za kvarove

U periodu proba toplane pozivaju građane da prijave curenje radijatora ili isključivo kad cele zgrade nisu snabdevene toplotnom energijom. Problemi se mogu prijaviti na broj 011/2093-100 (isključivo za curenje vode) i 011/2093-011 (kada cele zgrade nisu snabdevene toplotnom energijom).

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading