REDAKCIJA ALO OSUĐUJE NAPAD NA MILANA LAĐEVIĆA Podrška kolegama iz Srpskog telegrafa: Ne smemo se povući pred pritiscima, pretnjama i nasilnicima
Printscreen

Redakcija dnevnog lista Alo! i sajta Alo.rs najoštrije osuđuje napad na glavnog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića. 

Kolega Lađević napadnut je u centru Beograda dok je čekao na semaforu kako bi prešao ulicu. Nepoznati napadač pretrčao je sa Trga Nikole Pašića prema Vlajkovićevoj ulici na crveno i udario Lađevića ramenom u rame i dobacio mu "Ubiću te!", a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. 

Redakcija Alo daje podršku Milanu Lađeviću i kolegama iz Srpskog telegrafa da izdrže u ovim teškim trenucima i ne podlegnu pritiscima, pretnjama i pred nasilnicima, a državne organe pozivamo da u ovom konkretnom slučaju ekspresno pronađu i kazne počinioca.

Međusobno razumevanje i podrška među kolegama, naročito u ovakvim slučajevima, neophodni su kako bi se javnost upoznala sa opasnostima koje naš posao nosi, a naročito kako bi se apelovalo na sve državne organe da stanu u zaštitu naših kolega, kako se ovakve stvari nikada više ne bi ponovile.

Smatramo da se fizičko nasilje i pretnje kojima su novinari izloženi apsolutno i brzo moraju sankcionisati.

Svedoci smo da se u poslednje vreme novinari i urednici najvećih medija u Srbiji nalaze na udaru, što je direktna posledica kampanje mržnje i pozivanja na političko i nasilje svake druge vrste, a koju sprovodi deo političkih struktura, a nažalost i kolega koje iste strukture plaćaju.

Takođe, novinari u Srbiji su pod svakodnevnim pritiskom samo zato što rade svoj posao i pokušavaju da brzo i tačno informišu građane o temama od najvišeg interesa javnosti.

Kako se često radi o osetljivim temama koje kvare određene političke, poslovne i kriminalne kombinacije, medijski radnici su sve više izloženi raznim oblicima pretnji, ali i fizičkih nastraja, što je za svako civilizovano društvo neprihvatljivo.

Redakcija Alo poziva nadležne da reaguju i što pre uhvate i kazne nasilnika, kao i da se novinarima pruži pravovremena zaštita i omogući pravo na slobodno kretanje, rad i život bez straha.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading