Kako pronaći adekvatan poslovni prostor za vašu firmu
Masanori Jošida

Bilo da se kao opcija bira izgradnja, kupovina ili izdavanje poslovnih zgrada, lokacijski i estetski aspekti su vrlo značajni za ostavljanje snažnog utiska. Sve je veći broj kompanija koji traže pomoć agencija za izdavanje poslovnog prostora.

Kada je u pitanju pronalazak idealne kvadrature i karakteristika lokala za obavljanje poslovnih aktivnosti, prvenstveno se mora odrediti raspoloživi mesečni ili godišnji budžet za ove namene. Za izdavanje poslovnog prostora u Beogradu tražnja je na visokom nivou, posebno u strogom centru grada i bliskom okruženju.

Izdavanje poslovnih zgrada – lokacijski uslovi kao bitan faktor

Da bi bilo moguće pronaći adekvatan poslovni prostor za firmu bilo koje delatnosti, jedan od najznačajnijih faktora jeste lokacija. Izdavanje poslovnih zgrada vrši se uz rentiranje, odnosno plaćanje mesečnog zakupa, uz isplatu depozita i za nekoliko meseci unapred prilikom ugovaranja najma. Kada je u pitanju izdavanje poslovnog prostora u Beogradu, cene su na vrtoglavo visokom nivou za sam centar, ali često i na dobro pozicioniranoj periferiji, a iznose čak i više hiljada evra. Istovremeno, koliko god cene bile na značajno visokom nivou, današnja tražnja za lokalima i zgradama je izrazito visoka, pa je često problem pronaći slobodan prostor koji se može iznajmiti.

Za izdavanje poslovnih zgrada faktor lokacije obično je ključni prilikom odluke da li je određeni prostor odgovarajući. Uz lokaciju kao bitan aspekt odabira, paralelno se prati i stanje – da li je u pitanju nova ili stara gradnja, zatim estetika, da li postoji odvojen parking, video nadzor i čuvari, kao i mnogo toga drugog. Ono što potvrđuje i agencija za izdavanje poslovnih prostora, jeste da je prvobitni kriterijum pronalaska željenog objekta definitivno lokacija.

Agencija za izdavanje poslovnih prostora – najvažniji saveznik

Da bi izdavanje poslovnih zgrada rezultiralo zadovoljstvom obe strane – one koja vrši rentiranje i druge kojoj je najam neophodan, bitno je imati pouzdanog savetnika. Pre svega, to može da bude agencija za izdavanje poslovnih prostora. Radi se o profesionalnom pružaocu usluga, koji poznaje kako funkcioniše svaki deo tržišta nekretnina, bilo za njihov promet ili najam. Savetovanje u pogledu odnosa cene i dobijenih benefita sa aspekta lokacije, uslova i stanja objekata, samo su deo pomoći koju može agencija za izdavanje poslovnih prostora vešto da pruži. Prostor u kojem se obavlja delatnost je važno da bude adekvatno odabran, jer u njemu svi zaposleni provode nekada i veći deo dana.

Bitno je da lokacija bude odlično povezana sa ostatkom grada, dizajn inovativan i savremen, a prostor pripremljen u skladu sa stilom i principima uređenja modernog enterijera. Izdavanje poslovnih zgrada danas je mnogo više od obezbeđivanja prostora za obavljanje delatnosti. To je istovremeno i mesto koje privlači pažnju, ostavlja snažan utisak, a veoma je značajno da motiviše na saradnju, lepe misli i sjajan odnos u kolektivu. Zbog toga, agencija za izdavanje poslovnih prostora ima iskustvo i ume da pronađe prostor koji će da odgovara i vlasniku, ali i zaposlenima, kao i klijentima, kupcima ili korisnicima usluga sa različitih stanovišta.

Kada se vrši izdavanje poslovnih zgrada, postoji više elemenata koji su značajni za odabir bez razmišljanja. Pre svega, neophodno je da lokacija bude atraktivna, spoljašnjost privlačna i uz brendirane elemente – logotip, naziv i druge podatke, zatim parking mesto uvek raspoloživo u neposrednoj blizini, a enterijer pun komfora, prostora i živopisnih boja koje podstiču osmeh. Sve to, može da se obezbedi i uz nešto više cene rentiranja, ali će takav poslovni prostor sigurno stvoriti ambijent u kojem se nižu samo profiti i odlične zarade, koje će za kratko vreme pokriti sve nastale troškove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading