DOKTOR NESTOROVIĆ O PACIJENTU KOJI JE PROMENIO NJEGOVO SHVATANJE MEDICINE Stalo mu je srce, rekao sam - Zorane, ovo moraš da preživiš!
Foto: Happy TV Printscreen

- To je bila jedna beba sa gomilom problema i na odeljenje je pratično prebačena da umre. Nije imala nikakve izglede za život. Imala je neku srčanu manu i po tim nalazima imala je i infekciju u mozgu. Ja sam bio mlađi lekar i oko 9, 10 sati su mi rekli da mu je stalo srce - počeo je dr Branimir Nestorović.

Doktor Nestorović je tada odlučio da bebu, i pored toga što je bila otpisana, reanimira.

- Ja krenem. Minut, dva, tri, pet... Ove sestre već malo počele da se nerviraju... Mislim, nema izgleda, umro... Tad sam rekao da ćemo da mu damo adrenalin u srce. Pomislili su da sam lud, ali i da sam mlad doktor koji se trudi. Rekao sam - Zorane, ovo moraš da preživiš! I on prodiše - rekao je doktor Nestorović.

Kada se dr Nestorović vratio u ponedeljak, sve se promenilo.

- Kao da je neko prebacio onaj prekidač na "život". On je krenuo da raste kao iz vode, da napreduje... Onda je stigla i ispravka da je taj nalaz toksoplazme bio pogrešan, pobrkali su nešto u laboratoriji kad su izdavali. Operisali smo mu srčanu manu i kad je poslednji put dolazio na kontrolu pre nekih 15 godina, njegov otac, jednostavan čovek i radnik, rekao je da mu ne ide dobro matematika, iako je dobar đak. Rekao sam da smo mu možda oštetili taj mod za matematiku - rekao je dr Branimir Nestorović.

On se u emisiji na "Balkan infu" zapitao šta se u kritičnom trenutku dogodilo.

- Kako je on, koji je bio viđen za smrt, zašto je on odlučio da živi? Kao - Vidiš, ovom doktoru je stalo i neće da me pusti da umre, hajde da ja malo živim - rekao je doktor Nestorović i dodao da mu se posle ponavljalo da vidi ljude koji dobiju volju za životom i bude im bolje.

Komentari (0)

Loading