KAŽEŠ MASAŽA, A MISLIŠ NA SE*S Nije onako kako se čini: Mnogi oglasi su paravan za prostituciju, cena po dogovoru
Shutterstock

Iza mnogobrojnih oglasa u kojima se nudi „masaža celog tela za galantnu gospodu“ (klasična terminologija) krije se u stvari prostitucija. Problem je, međutim, kako objašnjavaju sagovornici Alo! iz policije, što je tome teško ući u trag.

Oglasi su, naime, pažljivo sastavljeni i ponekad se samo po ceni, za koju se najčešće navodi da je „po dogovoru“, može zaključiti o čemu se radi.

Do pre nekoliko godina, kako kažu upućeni, takozvana erotska masaža se reklamirala mnogo otvorenije. Sada je to drugačije, pa se koriste šifre poput „hepiending“, „sa završnicom“ i slično te se tako zainteresovanim mušterijama nagoveštava o čemu je reč. Dalje, telefonom se ništa ne dogovara, a čak i kada se stigne na lice mesta, gazda salona (čitaj makro) ispipava teren.

Austrija, Srbija...

Violeta N. ima 32 godine. Pre nekoliko meseci napustila je jedan salon za masažu nakon dve godine. Kako kaže, znala je od prvog dana u šta se upušta.

- Bila sam u Austriji sedam-osam godina i neću da krijem, bavila sam se raznim poslovima, pa jedno vreme i prostitucijom. Ali, ne onom uličnom, već u jednom salonu. Tamo je sve regulisano, devojke idu na preglede, plaća se i neki porez. Ipak, pošto nisam mogla da dobijem radnu dozvolu, morala sam da se vratim - priča Violeta, i nastavlja:

Cenovnik

- obična masaža (relaks, sportska) 1.200 - 2.500 dinara sat vremena

- erotska masaža (bez seksualnog odnosa) 4.000 - 6.000 pola sata

- erotska masaža sa seks. odnosom 6.000 - 18.000 *

* u slučaju elitne prostitucije i mnogo više

- Preko drugarice sam se povezala s čovekom iz Beograda koji iznajmljuje ogroman stan na Novom Beogradu. Sve je uređeno kao salon za masažu i onaj ko želi može da dođe i na običnu relaks masažu. Više je, ipak, onih koji dolaze na masažu celog tela. Da vam ne detaljišem šta to sve podrazumeva, pretpostavljam da će svakom biti jasno.

Saloni lepote koji pružaju seksualne usluge najčešće posluju kao regularno registrovane firme. Oglašavaju se mahom putem interneta, na sajtovima za lične oglase ili oglase u kojima se nude tretmani. Uz tekstualni opis u kom se često indirektno stavlja do znanja da nije reč o „normalnoj" masaži neretko ide i provokativna fotografije devojke, uglavnom bez prikazivanja lica.

Jasan razlog

Stručnjak za bezbednost, bivši policajac Stevan Đokić kaže za Alo! da nisu svi saloni za masažu paravan za prostituciju, ali svakako se ovakve stvari koriste da bi se prikrila prostitucija.

Brojke

6 - meseci minimalna kazna za podvođenje

5 - godina maksimalna kazna

- Ovo se koristi najčešće zato što, ukoliko se dogodi da policija dođe u salon koji je paravan, lako može da se napravi priča da je klijent došao samo na klasičnu masažu. Upravo je to razlog težeg prikupljanja dokaza koji bi mogli da se iznesu na sudu - precizira Đokić.

Hapšenje u Novom Sadu

Jedan od poslednjih primera je hapšenje makroa Draga P. (79) iz Novog Sada u martu ove godine. Njemu je salon za masažu bio paravan za prostituciju. Kako je saopštila policija, prilikom pretresa stanova i lokala u kojima su bili navodni saloni za masažu zatečeno je nekoliko devojaka koje su odvedene na saslušanje.

Drago je devojke vrbovao obećavajući im da će raditi u salonu za sportsku masažu, ali je onda počeo da ih tera i da seksualno zadovoljavaju mušterije. Usluge masaže oglašavao je na društvenim mrežama, a naplaćivao ih je od 4.000 dinara pa naviše u zavisnosti od vrste usluge.

Policija je mesecima pratila Draga P., jer je bilo očigledno da su njegovi saloni za masažu zapravo paravan za prostituciju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading