VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA Prijave na e-upravi od 15. oktobra
Foto: Pixbay

"Nema potrebe da građani budu registrovani na portalu, što znači da za starije ukućane prijavu interesovanja sa osnovnim podacima za vakcinaciju mogu da pošalju i njihovi mlađi ukućani", rekao je Jovanović.

Dodao je da u osnovne podatke spadaju ime i prezime, JMBG, imejl adresa ili mobnilni telefon zainteresovanog ili nekog ukućanina.

Jovanović je naveo da se u formular na portalu e-uprave unose i podaci o tome na kojoj opštini bi građanin da se vakciniše, da li imaj neko od specifičnih oboljenja i da li je potrebno da terenska ekipa za vakcinaciju, ukoliko ne može da izađe iz kuće.

"Građani odmah dobiju imejl ili SMS poruku sa potvrdom prijave, a kada vakcinacija počne 15. oktobra slaćemo na isti način poruke gde i kada mogu da se vakcinišu. Vakcina ima dovoljno, a prioritetne grupe su stariji do 60 godina i oni sa hroničnim oboljenima, truidnice i zaposleni u centrima za socijalni rad", najavio je Jovanović.

Naglasio je da će vakcinacija protiv sezonskog gripa biti obavljenja na punktovima za vakcinisanje protiv kovida.

"Cilj je da i na ovaj način, sa ovom vakcinom podignemo kolektivni imunitet i ne dozvolimo da se sudare kovid i sezondski grip. Ovim se želi i da se izbegne izlaganje građana zaražavanju dok stoje u redovima u domovima zdravlja, već da mogu da dođu direktno na vakcinaciju kada im je zakazana. Na taj način ćemo organizovati i sve buduće vakcinacije", naglasio je Jovanović.

Dodao je da je treću dozu protiv kovida do sada u Srbiji primilo gotovo 450.000 građana, i pozvao sve koji su dobili poruku da mogu da prime treću dozu, odmah odu do najbližeg doma zdravlja i obave vakcinaciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Teea

21.09.2021 11:25

Vakcinu protiv korona virusa primila sam a vakcinu protiv sezonskog gripa i ne moram jer redovno koristim medicinske gljive a prvenstveno sertifikovanu ganodermu koja cuva zdravje i jaca imunitet.