ŠTIĆENICI U ZVEČANSKOJ DOBILI TABLETE Vesić istakao: Sva deca trebaju da imaju jednake uslove obrazovanja!
BeoInfo

Tablet računari podeljeni su danas deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine pri Zvečanskoj, koja pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred osnovnih škola.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević uručili su deci ukupno 40 tablet računara.

Vesić je istakao da će svako dete uz tablet računare dobiti besplatan internet i kodove za digitalne udžbenike bez obzira da li živi u porodici ili boravi u prihvalištu.

– O njima ima ko da brine i oni su dobili isto što i svako drugo dete u Beogradu, zbog čega sam posebno srećan – rekao je Vesić nakon dodele tableta.

ŠTIĆENICI U ZVEČANSKOJ DOBILI TABLETE Vesić istakao: Sva deca trebaju da imaju jednake uslove obrazovanja!

BeoInfo

 

 

Dodao je da je postigao dogovor sa sekretarkom za socijalnu zaštitu i direktorom Centra da Grad dodatno obezbedi tablet računare i za vaspitačice koji rade sa decom sa smetnjama u razvoju.

Vesić je podsetio da je u toku podela 67.592 tablet računara koje dobijaju učenici trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola u Beogradu, a da njihovi roditelji potpisuju revers i posle tri godine postaju vlasnici tablet računara.

Istakao je da se podela tablet računara završava početkom sledeće nedelje, kada će, kako kaže, biti uručeni učenicima od trećeg do šestog razreda u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu.

Vesić je najavio da će nakon podele tableta organizovati sastanak sa direktorima osnovnih škola, kako bi proverio koliko se tableti koriste u nastavi i kakvi su utisci dece.

– Mi ćemo kao Grad biti uporni da se nastava digitalizuje, ima nastavnika i učenika koji to već rade, a ima i onih koji bi nekako izbegli korišćenje tableta, jer misle da bi deca trebalo samo kod kuće da ih koriste – rekao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading