BEOGRAĐANI IZABRALI IZGLED BUDUĆEG METROA! Evo koja kombinacija boja im se najviše dopala
Alo

Građani su u anketi u kojoj su imali priliku da biraju između četiri predloga dizajna metroa, a glavna razlika među njima je u boji, izabrali "Sigurnost" koji podrazumeva kombinaciju svetle i tamne plave boje.

Foto: Grad Beograd

 

 

Na drugom mestu po broju glasova je predlog "Sloboda" sa 33, 58 odsto, zatim ga slede "Svetlost" koji je osvojio 12,26 odsto i "Snaga" za koji je glasalo 10,57 odsto građana.

"Građani su izabrali kako će izgledati metro, a mi ćemo pristupiti pravljenju pokaznog centra gde ćemo na Trgu republike prikazati unutrašnjost vagona, sa odabranim dizajnom i metro stanicama", rekao je Vesić za Tanjug.

Vesić je podsetio da će izgradnja metroa početi u novembru, a kako je naveo, to će biti ostvarenje istorijskog sna za Beograd.

On je rekao da je izgradnja metroa obećana 1970 godine, ali da se nikada nisu stekli svi uslovi za početak izgradnje. "Završićemo izgradnju metroa do 2030. godine i imaćemo dve linije metroa sa preko 40 stanica. Beograd će konačno imati metro kao i sve druge evropske metropole", rekao je on.

Komentari (0)

Loading