ĐORĐE ĐURIĆ OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU Spremite se za olujne udare, stiže drastična promena vremena
Alo/ Ilustracija

Đorđe Đurić, meteorolog najavljuje da će i danas biti letnji dan, sa temperaturom do 33 stepeni.

- Tokom dana biće pretežno sunčano, uz povećanje oblačnosti prema kraju dana, a na jugozapadu će biti uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u četvrtak biće u većem delu Srbije i preko 30 steopeni, ponegde i do 33, što su temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine - kaže Đurić.

ĐORĐE ĐURIĆ OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU Spremite se za olujne udare, stiže drastična promena vremena

Printscreen/ RHMZ

 

Međutim, prema njegovim rečima, sinoptička situacija promeniće se već u petak.

- Tokom petka će se preko centralne Evrope dalje prema istoku premeštati ciklon, a u sklopu njega i hladni front. Pod uticajem ovog ciklona u petak će u Srbiji biti promenljivo oblačno, ali i dalje toplo, ponegde sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 24 na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku Srbije. U petak posle podne do severozapadnih, a krajem dana i tokom večeri i preko ostalih predela Srbije doći će do prodora hladnog fronta sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a pojačan jugozapadni vetar biće u skretanju na jak severozapadni, pri prodoru hladnog fronta prolazno su mogući i olujni udari - objasnio je on i dodao:

- Tokom vikenda ciklon iz centralne Evrope premestiće se iznad istočne, a sa njim i hladni front, pa će nad Srbijom u subotu preovladavati severozapadno strujanje, uz dalji priliv svežije vazdzšne mase sa severa. Biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U nedelju znatno više sunca tokom dana, uz slabe južne vetrove. Ipak, pred kraj dana i tokom večeri uslediće prodor novog hladnog fronta sa prolaznom kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura biće tokom vikenda od 22 na severu i zapadu do 28 stepeni na jugu i na istoku Srbije. Sledeće sedmice promenljivo, uz maksimane temperature manje - više oko 20 stepeni.

Kako je Đurić najavio, poslednji dani kalendarskog leta biti uvod da smo na korak do jeseni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading