LOPOVI IM NOĆU KRADU ROBU Posle ogromnog požara koji ih je zadesio, Kinezi u bloku 70 se susreću sa novim problemom
Alo!/I.T.

Mesec dana je prošlo otkako je kineski tržni centar na Novom Beogradu zahvatila vatrena stihija koja je odnela sve pred sobom.

Oko 4.000 kvadratnih metara nestalo je za tren oka, a mnogi trgovci ostali su bez svoje robe, lokala i svega onoga što su godinama gradili za život.

Kako priča kineskinja Sui, koja je takođe oštećena nakon stravilnog požara, Srbi dolaze i nude novac u nadi da pomognu u novonastaloj situacii, ponekad čak i bez da išta kupe.

ROBA SNIŽENA JOŠ 20 ODSTO

Ogroman požar koji je zahvatio novobeogradski kineski tržni centar naterao je sve trgovce da svoju robu koju su danima prali od gareži i čađi prodaju upola cene. Sui tvrdi da je od tada cena snižena za još dvadeset odsto.

– Ne vredi, slabo ide prodaja. Bolje bilo šta da prodamo, nego da sedimo ovde po ceo dan. Spustili smo dosta cene, videćemo kako će dalje ići. Moja ćerka je morala da se zaposli u jednom kineskom restoranu, dok smo moju sedmogodišnju unučicu poveli s nama i ona po ceo dan provodi u kombiju jer nema ko da je čuva. Strašno je ovo što nam se desilo, ali mi smo pozitivni, glavu gore – nasmejano kaže Sui.

PLJAČKAJU NAS NOĆU

Sui i njen suprug od pet ujutru počinju sa izlaganjem robe po trotoaru, na ulazu u tržni centar, a kako kaže, ništa im nije teško, osim što imaju problema sa lopovima koji im kradu robu dok oni spavaju u kombiju.

– Muž i ja dežuramo na smenu. Jedne večeri, san me uhvatio na stolici i neki momci su prošli i odneli nam celu kutiju sa plastičnim saksijama. Kuda ide ovaj svet? Ostali smo bez svojih lokala, poslova, još nam i kradete. Sramota – priča Sui. Kaže da je poslednji put išla u Kinu pre pet godina, a za naš list ističe da joj se ne vraća u rodnu zemlju jer su je Srbi divno prihvatili.

– Srbija je dobra zemlja. Mi smo vama dali vakcine jer ste vi nama omogućili da ovoliko dugo opstanemo i radimo kod vas. Da nije svih vas koji kupujete našu robu, mi bismo propali. Iako nam se desio požar i profit je značajno opao, ipak se nadamo nekom boljem vremenu, a samo treba biti nasmejan i pozitivan jer od crnih misli nemamo nikakvu korist – zaključuje Sui.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading