Prošle godine nije mogao da pođe u školu zbog bolesti: Pavle je sada prvak i najviše voli učiteljicu
Facebook/Za Pavlov prvi korak

"Dragi dečače naš, nestrpljivo smo čekali ovaj dan. Eh, to školsko zvono, osećaj je neopisiv. Sreća, radost, strah, briga... Kako će sve biti. Sve je ovo novo za nas, ali znam da ćeš se snaći bez obzira na sve tvoje nedostatke i poteškoće jer si ti borac. A ja sam tu i uvek ću biti da pratim tvoj put... Danas kada počinje novo poglavlje".

Ovim emotivnim rečima poželela je Danijela Tasić svom malenom sinu Pavlu (8) polazak u prvi razred. Njenom malom borcu, koji uprkos teškoj bolesti, cerebralnoj paralizi, pronalazi snage u sebi da pobedi sve prepreke koje mu se nalaze na putu do sreće.

Pavlov životni put morao je da bude drugačiji, zbog dijagnoze koja mu je ustanovljena, ali ovaj preslatki mališan nije dozvolio cerebralnoj paralizi da ga pobedi - svojim neodoljivim osmehom konstantno joj se suprotstavljao. Prošle godine, naime, maleni Pavle nije mogao da pođe u 1. razred sa svojim vršnjacima, jer je najpre morao na skupu operaciju za koju se novac predugo sakupljao. Ipak, sreća se osmehnula ovom divnom dečaku, a on je uspešno operisan krajem prošle godine. 

Sada je presrećan jer napokon može u školu, a na pitanje šta mu se najviše svidelo u školi, rekao je da je to učiteljica.

Tada je sve u njegovom životu počelo da se menja, osim njegovog osmeha, koji ne skida sa lica. Mališan je uspeo da napravi prve korake, a svojim roditeljima govorio da sada ima "nove nogice".

Rehabilitacija, hipoterapija, logopedi...

Pavle ide svakog dana po sat i po, dva na fizikalne terapije i hipoterapiju. Biće mu potrebna i rada terapija, koju bismo ubacili sledeće nedelje, ali i odlasci kod logopeda i defektologa. Trebalo bi da ode i na jače terapije, kao što je robotika, dva do tri puta godišnje, ali toga ima za sada samo u inostranstvu.

Roditelji planiraju da njihov mlađi sin krene u hiperbaričnu komoru, ali i to moraju privatno, te su im i dalje potrebna novčana sredstva.

Pomozimo Pavlu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 150 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human150 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-445293-81

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001515.9
IBAN: RS35160005400001515916
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading