UČENICI MUČENICI Roditelji u čudu, u udžbeniku za treći razred pogrešna ilustracija za čuvenu tvrđavu: Na slici Maglič, a napisali Ram
Alo

Nakon brojnih komentara na društvenim mrežama, u kojima su roditelji pisali da su razočarani i da bez veze daju novac kada su u knjigama netačni podaci, Alo! je kontaktirao i izdavača IK „Freska“. Kako su nam objasnili, potkrala se greška.

- Praksa je da se tokom pripreme za štampu materijal pregleda na desetine puta. Materijal pregledaju autori, recenzenti, lektori, korektori i, naravno, urednik zadužen za to izdanje. Tako opremljen udžbenik potom se šalje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje udžbenik prosleđuje stručnim komisijama ZUOV-a (Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja). Tek kada udžbenik dobije zeleno svetlo od višečlanih komisija, odnosno kada se isprave svi uočeni nedostaci u udžbeniku, on može dobiti rešenje Ministarstva prosvete da se uvrsti u Katalog udžbenika. Potom, prosvetni radnici imaju mogućnost da biraju udžbenik po kome će držati nastavu, ali taj udžbenik mora biti uvršten u Katalog udžbenika - objasnili su iz IK „Freska”.

UČENICI MUČENICI Roditelji u čudu, u udžbeniku za treći razred pogrešna ilustracija za čuvenu tvrđavu: Na slici Maglič, a napisali Ram

Alo

 

Kako pojašnjava predstavnica ove izdavačke kuće, zahvalni su ekipi Alo! koja im je prenela kritike.

- Naravno da se moraju izbeći ovakve greške i da se mora učiniti sve kako se one ne bi ponovile. Vi ste prvi koji su uočili ovu grešku i iskreno vam zahvaljujem što ste mi ukazali na nju. Greška će biti ispravljena u prvom sledećem izdanju udžbenika - obećali su oni.

Učiteljica Ana Petrović, koja je ekipi Alo! ukazala na ovu grešku, komentariše da je ovo još jedan dokaz da su učitelji i nastavnici nezamenljivi.

- To je zasad jedina greška u udžbeniku na koju sam naletela, ali roditeljima bi trebalo upravo to da bude pokazatelj koliko su ljudi, nastavnici, učitelji, profesori važni u obrazovanju njihove dece. Nije dovoljan dobar program i dobar udžbenik ili da ih dovezete u školu ako nemaju dobrog učitelja koji će da im sve što piše razjasni i pomogne - zaključila je učiteljica Ana Petrović.

Obe autorke vrhunski edukatori

Autorke ovog udžbenika Marija Bastić i Slavica Gomilanović dobitnice su nagrade za Najboljeg edukatora Srbije.

- Ove autorke smo izabrali kao vrlo sposobne učiteljice koje sprovode inovacije u nastavi i prate savremene sisteme edukacije i metodike. Obe učiteljice su vrlo poštovane među kolegama i poznata imena u svetu pedagogije - poručili su izdavači.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading