SUNČANO I LEPO VREME Temperature iznad proseka, a evo kakvo vreme nas očekuje za vikend
Alo!/M. Š.

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od devet do 17, najviša od 24 do 27. U Beogradu danas pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko 15, najviša oko 27.

U Srbiji narednih dana pretežno sunčano i toplo, sa temperaturom oko i iznad proseka. Na jugu će biti umereno oblačno, u planinskim predelima ponegde s kratkotrajnom kišom.

Padavine se mogu očekivati posle 10. septembra, dok će prvih deset dana uglavnom biti suvo. Na nivou celog meseca, očekuje se da će srednji zbir padavina biti oko 50 milimetara. Najviše kiše, gledajući modele, padaće u jugozapadnim i zapadnim delovima zemlje. Sve u svemu, pred nama je umereno topao i prosečno vlažan septembar.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da će srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imati vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu danas sunčano, vlažnost vazduha 41 odsto, a ne očekuju se padavine. Temperatura u prestonici biće minimalno 13, a u najtoplijem periodu dana 28 stepeni.

U Novom Sadu najmanje 12, a najviše 27 stepeni tokom dana, bez padavina, sa vlažnošću vazduha 46 odsto. Tokom dana očekuje se sunčano vreme.

U Nišu sunčano i mestimično oblačno vreme, vlažnost vazduha 43 odsto, takođe bez padavina. Minimalno 11 stepeni, maksimalno 27 stepeni u najtoplijem delu dana.

Biometeorološka prognoza za petak, 10. septembar 2021. godine: Povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i nervno labilnim osobama.

 

Komentari (0)

Loading