MILUTIN IZ LESKOVCA PROSLAVIO CELI VEK Gospodin se ženio četiri puta, a za dobro vino uvek ima vremena!
Tomislav Stevanović

 

Na veliki hrišćanski praznik Velika Gpospojina dana 28.avgusta 1921.godine u siromašnoj radničkoj porodici u leskovačkom radničkom naselju Podvorce rodio se Milutiun Ilić.

Istog dana ove godine  u društvu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića i Snežane Marković  potpredsednice Izvršnog odbora Udruženja penzionera Grada Leskovca ,svoje porodice i brojnih prijatelja proslavio je svoj 100. rođendan...

Kako i priliči slavljeniku na stolu je bila velika torta i bokal dobroga vina... Milutin se četiri puta ženio. Imao je tri žene koje su na njegovu žalost umirale jedna za drugom i danas je u četvrtom braku sa Gordanom, od njega mlađa skoro četiri decenije, ali u veoma skladnom braku.

- Goca mi puno pomaže.Volim brate vinovu lozu, imam lepi špalir i volim dobro vince kao svoju Gocu. Vinovu lozu obrađujem sam, sam je režem i štitiim od bolesti. Gajim i povrće i voće u placu, ali i u obližnjem selu. Goca kad završi svoj posao u svemu mi pomaže. Jedem sve, što ona spremi, pa popijem malo vinca, ali sve umereno i tako godinama - priča gradonačelniku, okupljenim rođacima i lokalnim novinarima čika Milutin.

MILUTIN IZ LESKOVCA PROSLAVIO CELI VEK Gospodin se ženio četiri puta, a za dobro vino uvek ima vremena!

Tomislav Stevanović

 

Čika Milutin, kako ga od milosti zovu susedi u Vlajkovoj ulici, u južnom delu Leskovca je rado viđen prolaznik, a uvek je spreman da podeli mudri savet mladima. 

U mesnoj zajednici „Marko Crni“ u Leskovcu čiji je dugogodišnji aktivista bio i čika Milutin su puni reči hvale za svog najstarijeg žitelja i aktivistu.

- Na području grada Leskovca danas živi 429 gradjana starijih od 90 godina. Većina njih svojim radom i svojim bogatim iskustvom dali su značajni doprinos razvoju Leskovca i mi to ne zaboravljamo i od njih uvek učimo - rekao je ovom prilikom na prigdnom slavlju u porodici Ilić dr Goran Cvetanović gradonačelnik grada Leskovca.

Milutin iza svojih brakova ima dva sina, dve unuke i dva praunuka. Do penzionisanja radio je kao medicinski tehničar, dugo godina u društvu dr Dekleve jednog od najpoznatijih srpskih hirurga s kraja prve polovine 20 veka. Ovaj krepki starina sa velikom ljubavlju prilazio je godinama svojim čokotima vinove loze.

- Bude tu i vince za dobro društvo,uz dobro meze - priča uz lagani osmeh stogodišnji šarmantni Leskovčanin kome su  gradonačelnik Cvetanović i predstavnici leskovačkog Udruženja penzionera, kolege voćari i vinogradari sa „Rudarske kose“ poželeli još mnogo godina sreće i bezbrižnog života.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading