NAPLATILI IM KAZNU 700 EVRA, UZELI TABLICE I DOKUMENTA Očajna žena moli za pomoć: Grčka policija odbija da nam vrati isprave!
Facebook/ Grčka info

Naime, jedna žena, koja je zahtevala da ostane anonimna, je podelila neprijatno iskustvo koje je doživela na putu.

U nedelju je sa porodicom otišla za Grčku, a na potezu posle Nikitija ih je zaustavila policija. Naplatili su im kaznu 700 evra, uzeli tablice i dokumenta.

- Rekli su da smo preticali preko pune linije i kaznili nas sa 700 evra, skinuli tablice i uzeli suprugova dokumenta. Uplatili smo odmah sutradan, međutim, ne žele da nam vrate tablice i dokumenta, tvrdeći da smo mogli da pobijemo ljude i pri tome su nas vređali pri svakom pokušaju komunikacije i jako su bezobrazni - napisala je ona.

Takođe, rekla je da su ona i muž tu sa dvogodišnjim detetom, a da je ona trudna, te su zamolili za savet ukoliko neko zna šta da rade ili kome da se obrate.

- Vidimo da postoji mogućnost da nam ne vrate tablice, a mi smo pri kraju novca, a i moja trudnoća je jako rizična s obzirom da sam već imala jedan pobačaj. Celokupna situacija je u najmanju ruku veoma stresna. Hvala vam unapred i izvinite još jednom - napisala je ona.

Facebook/ Grčka info

 

Nije precizirala da li je stvarno napravljen prekršaj ili ne, a oni su svakako platili kaznu.

Jedan Grk, koji je član ove grupe, rekao je da ako je plaćena kazna, policija je u obavezi da vrati sva dokumenta i registarske tablice.

Zakon u Grčkoj

Sve kazne, ukoliko se plate u roku od 10 dana možete platiti upola cene, a i kazna ne može biti plaćena onlajn, već mora piti plaćena u pošti. 

Gde naći konfiskovane tablice?

Registarske tablice stranih državljana se šalju u matičnu zemlju preko ambasade, piše sajt Living In Greece. Svakako se savetuje da je najbolje da se građani raspitaju u policiji ili onoj koja je namenjena za turiste, kao što se mogu i konsultovati advokati koji su upoznati sa zakonom te zemlje.

 

 

Komentari (16)

Loading
Alex0702

25.08.2021 11:57

Dok je ovaca bice vune za sisanje! Iz dana u dan nas toliko z**u i ponizavaju i vi i dalje letite tamo...pa sad se zalite.....

Irena

25.08.2021 12:03

Zar nije veći stres to što ste se uputili sa rizičnom trudnoćom na more, a pritom sa detetom od dve godine a i vašom trudnoćom preticali preko pune linije!!!

Pera Detlic

25.08.2021 12:05

To nam se braca grci zahvaljuju sto smo im gasili pozare.

Tt

25.08.2021 12:09

Ta zena treba da bude zahvalna grckoj policiji, moguce je da su im spasili zivote. Kakva neodgovornost da pretices preko pune linije a u kolima vozis malo dete i trudnu zenu.

Buca

25.08.2021 12:17

Riziiicna trudnica,korona buja ide na more i usput pretice na punoj liniji,dobro te nisu deportovsli iz Grcke,usput postoji nesto sto se zive ambasada i konzulat i njima se prvo obrati oni ce

Simke

25.08.2021 12:26

Čim budete došli u zemlju, uradite to sa preticanjem i videćete da je ono besplatno. Naravno, ako ne ubijete nekogaili sebe.

Filip

25.08.2021 12:38

Za 16 godina policiju sam retko i viđao a kamoli da me je zaustavila iako sam (kao i svi Grci) uvek išao malo preko obraničenja. Koji li su prekršaj ovi napravili pa da ih ovako kazne. Ne verujem da je iz čista mira.

Goran

25.08.2021 12:45

A sto se kurcite?? Sigurno ste neki lovatori u skupom autu kada uplacuje 700 evra sutradan. Mislili ste da vam je to Srbija i da takvo bahacenje moze proci ne kaznjeno?? Preticanje na punoj liniji je van svake pameti i jos sa detetom u autu. Ja bih vam naplatio 2000 evra, pa da znate za sledeci put

Mika

25.08.2021 12:52

Ima mnogo lepih akva parkova u srbiji šta tražite u grčku probleme. za toliku kaznu mogli ste da provedete nekoliko dana po hotelima sa 4 zvezde u srbiji.

Mile Jagodinac

25.08.2021 12:52

Šta se mangupiraju, preko pune linije ne sme da se vozi , pretiče ( krivina) , naš narod poludeo, imaju pravo..... Veoma opasno imati na putevima takve budale.

Ivan

25.08.2021 13:45

Meni su po atini skidali da kamiona i hladnjace platis kaznu i obratis se u stanicu policije duzni su da te upute na adresu gde su tablice i da ih vrate Drugo ako imate problem kontaktiraj konzula zelim vam brzo resenje problema

kiril

25.08.2021 14:26

Сигурно мисле, да ови, нису Срби, него, Македонци. Нас, много година уназад, малтретирају, без никакве кривице.

SAN

25.08.2021 14:30

U rizicnom drugom stanju I sa decom ...Porodica je morala u Grcku na letovanje,voznja preko pune linije rizicnom trudnocom...Virus Corona, pozari,Vrucine velike...rizicna Zena jos rizicniji muz vozac, misli to Im je Srbija... Zena sa rizicnom trudnocom, porodicom I muzem u ovo vreme na letovanje u Grcku... Mozak.i Zena I Muz... Tako je to kad se Ljudi posvadjaju spamet. Ma Bice bolje samo da se dokopa vozacke ... Bice I dupla puna.. Gumene bandere u Srbiji su vec postavljene...Budimo Ljudi, Zdravi bili.

Zoran

25.08.2021 16:13

Zao mi je sto imate neprijatnost,ali se pitam sta ste tamo trazili sa rizicnom trudnocom.