SKANDAL U CENTRU BEOGRADA Jadno dete: Da li je ovo moguće u 21. veku? (FOTO)
Printscreen

 

Na Instagram stranici Dnevna doza Beograda objavljena je fotografija iz Beograda koja je izazvala bes korisnika ove društvene mreže. Naime, kako je objašnjeno u tekstu koji prati fotografiju, devojčica je prosila, a potom novac odnela izvesnom čoveku koji je sedeo u automobilu.

– Sedim u parku kod Tiršove i posmatram. Devojčica prosi i dobijen novac nosi do automobila, tu sedi čovek i još dece u autu. Hvali se da je dobila 100 dinara. Novac uzima čovek, a ona nastavlja sa poslom – naveo je čovek koji je poslao fotografiju.

Administratori stranice koja je objavila potresnu priču konstatovali su kako ovakvi slučajevi nisu odraz društva, već najpre porodice kao osnovne ćelije tog društva, a da su temelj porodice roditelji.

Ispod objave nizali su se komentari besnih i potresenih korisnika Tvitera i Instagrama

Jedna korisnica vidno iznervirana ovom situacijom ostala je zgranuta da se ovako nešto dešava u 21. veku te je upitala gde se nalazi policija u ovom slučaju.

- Snimljeno u Tiršovoj. Devojčica koja prosi odnela je pare čoveku u ovom autu gde su bila i druga dečica. Deca se koriste za prosjačenje. Šta radi policija i da li je ovo moguće u Srbiji u 21. veku??? - napisala je ona

- Ja toj deci uvek dam 100-200 dinara. Jer znam da će dobiti batine ako ne donesu bar 1000 - rekla je jedna korisnica

- Redovna pojava u Kg. Dovezu ih kombijem u centar i onda navale ko gubari da kamče pare - napisao je muškarac...

– E, zato ja lepo ne dam pare, nego odvedem dete u pekaru da jede šta god želi – napisao je jedan muškarac.

Žena koju je ovaj prizor duboko pogodio upitala se da li je devojčica sa fotografije dobila zagrljaj od roditelja.

– Bože dragi! Ne mogu, ne želim da verujem! Sa druge strane gledam, u ruci držim bepca od osam meseci, grlim ga sad, upravo stežem. A ovo dete, da li je dobilo talav zagrljaj? – napisala je ona, dok su se neki pitali dokle će nesavesni članovi porodice tako iskorišćavati decu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Rada

22.08.2021 20:48

Strasno. To dete nije dobilo zagrljaj , dobilo je samarcinu sto nema vise. Boze pomozi, nismo ni svesni koliko tragedije i koliko gladne dece ima jer i ono sto su dineli nije dovoljno tom ocu zlotvoru.

Rada

22.08.2021 20:50

Policija i socijalna sluzba ofmah da reaguju. Imate tablice. Spasavajte tu jadnu decu .

Gaga

22.08.2021 20:51

To su romi iz Kneza Milosa, 49, bezbroj prijava, niko nista ne preduzima.

Mira

22.08.2021 20:53

Odlicno, tablice se lepo vide, da li je slucajna prolaznica prijavila policiji ili je samo okacila na drustvenu mrezu... E pa i mi smo lud narod...

Bane

22.08.2021 21:55

Nasha narodna policija , i josh draza komunalna policija nije citala knjigu " Olover Tvist " Kao ni ministat i vlada .... Predsednik .. mozda ali ne postize ....