DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO "Uskoro, isti most, ista patika, isto sve" - Bezdušnici navalili: Ako, to i zaslužuje! (FOTO/VIDEO)
Foto: Shutterstock/ Redvetal

Način smrti trinaestogodišnjeg dečaka V. K. i Milice Goločevac (20), oboje iz Pljevalja, ukazuje na njihovu apsolutnu želju za prekidom života i to bez ikakve šanse da samoubistva prežive, vodeći se činjenicom da su oboje skočili sa mosta u ambis dubok blizu 180 metara. 

Odnos jednog dela omladine prema stradalima ostavlja gorak ukus, budući da su pojedinci ovaj čin iskoristili za podrugivanje na Internetu, a svojim su zaprepašćujuće nemoralnim ponašanjem podstrekli dečaka na čin oduzimanja života, ophodeći se prema njegovoj boli neljudski, skriveni iza svojih tastatura.

Poznata crnogorska "Tik-Tokerka" skočila je sa mosta na Tari 27. jula u večernjim satima.

Devojka koju je na ovoj društvenoj mreži svojevremeno pratilo čak 31.000 ljudi, a čije objave su dobijale milion lajkova prekratila je sebi život skokom u sigurnu smrt.

DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO

Printscreen

 

Dan nakon što je devojka skočila sa mosta, njeno telo je pronađeno u Tari par kilometara nizvodno.

Ona je pre smrti, prema tvrdnjama svedoka, ostavila torbu sa pismom na pločnik mosta.

"Prema pisanju pojedinaca na društvenoj mreži "Tik-Tok" Goločevac je u pismu koje je ostavila na mostu, u svom rancu, pre skoka napisala "da mladi moraju da umru mladi", međutim ova tvrdnja nije potkrepljena dokazima.

Nakon uviđaja koji je izvršio Viši državni tužilac iz Bijelog Polja, telo nastradale poslato je na obdukciju u Kliničnki centar Crne Gore.

Još jedno samoubistvo, ovog puta najavljeno!

DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO

YT/ Nenad Maric

 

Već nesretan scenario dobio je neslavan nastavak...

Maloletni V. K. je pratio lik i delo dvadesetogodišnje devojke, a nakon njenog samoubistva odgovarao je na negativne komentare ispod profila Milice Goločevac svima onima koji su pisali ružno i bez poštovanja o njoj.

Pod sinonimom "vaske.elf", kako se potpisivao tinejdžer, a po uzoru na pokojnu devojku koja je na istoj mreži bila potpisana kao "micka.elf", dečak je branio uspomenu na preminulu.

 

 

Povodom poruke "Fališ, čuvaj se i čekaj nas", a na koju je neko odgovorio, "Zašto toliko vas želi da ide u pakao", poentirajući kasnije na to da je devojka sada u paklu zbog samoubistva" V. K je napisao sledeće.

"A ti kao nećeš, ima da se istopiš čim platiš ogromnu cenu", bile su reči očajnog deteta, koje je poslednje dane života posvetilo čuvanju uspomene na tragično stradalu.

Dečak je na svaki komentar da će devojka završiti u paklu stajao u njenu odbranu.

"Malo poštovanja za Micu", napisao je u jedom trenutku.

Koliko je bio opčinjen likom dvadesetogodišnje devojke govori i poruka koju je uputio korisniku koji je loše pisao o Milici, a u kojoj V. K. navodi da će mu ovaj platiti, a na to se zarekao svojim grobom.

Međutim komentari pojedinaca iskazivali su totalnu nezainteresovanost za branitelja preminule.

Oni su nonšalanto komentarisali da i on sam može da umre.

DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO

Printscreen

 

"Sve komentare odbrane dečak je pisao samo nekoliko dana nakon što se Milica ubila, 27. jula."

Najava

Pogrdne komentare čitao je V. K., a u naletima je svoju smrt najavljivao.

On je na jedinom snimku koji je okačio na ovoj mreži, a na kojem su se menjale slike pokojne ubacio i poruke kako je njegova glava mračno mesto, a to je ujedno ukazivalo na beznađe u kojem se poslednjih dana svog mladog života nalazio.

Trinaestogodišnjak je 30. juna napisao da uskoro i sam planira da učini istu stvar kao i Milica - samoubistvo.

DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO

Printscreen

 

"Uskoro isti most ista patika isto sve", napisao je nesrećni školarac, čija klupa će ovog septembra ostati slobodna za jedno mesto - zauvek.

DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO

Printscreen

 

"Nedostaješ mi legendo, volim te, a nisam te ni upoznao. Leti visoko legendo", žalio je slomljeni V. K.

Dečak je nedvosmisleno najavio samoubistvo kada je rekao da će se uskoro družiti sa Milicom.

DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO

Printscreen

 

"Vidim da je lepo bilo družiti se sa Milicom, družiću se i ja uskoro"

Mališan je ovog ponedeljka naočigled 50 turista došao do istog mesta odakle je pre njega skočila devojka, a zatim napravio svoj poslednji korak, u ambis. 

Prema informacijama, koje je tada preneo pljevaljski portal, sat vremena pre tragedije, majka dečaka prijavila je njegov nestanak Centru bezbednosti Pljevlja.

Pogrdni komentari

DEČAK (13) KOJI JE BRANIO MILICU DO SMRTI NAJAVIO SAMOUBISTVO

Printscreen

 

Iako je najveći broj komentara bio vezan za iskazivanje saučešća preminuloj devojci, nemali broj njih je bio krajnje nepriemeren situaciji.

Anonimusi su rečima zadirali u rane prijatelja devojke koja se ubila, pa su tako zadirkivali i one koji tuguju rugajući im se porukama, navodeći da će Milica svakako završiti u paklu, "ako već nije".

Saznanje da se ubio i dečak koji je branio mrtvu devojku od podrugljivih reči nije bilo dovoljno, pa su pojedini pisali kako je i on zaslužio takvu smrt.

Uvrede za života

 

 

Jedini video koji je preminula Milica Goločevac postavila na svom novom "Tik-Toku", a na kojem igra sa svojom drugaricom kometarisali su pojedinci u negativnom kontekstu za vreme njenog života.

Jedna devojka joj je tada napisala da izgleda kao kur*a...

Sada kada niko od dvoje umrlih ne može da odgovori na reči mržnje, postavlja se pitanje koliko su ljudi svesni težine svojih teških reči upućenih mladim osobama, od kojih je jedna bila trinaestogodišnje dete, koje ulazi u period puberteta i u kojem divlja jedan novi svet, a u čijoj glavi sve izgleda konačno i dramatično.

Koliko je pet grama razumevanja moglo da promeni ishod i spasi makar jedan život, a koji se kao riba na suvom bacao ljudima pred oči, javno, pozivajući za pomoć? Da li je neko mogao da prijavi policiji najavu samoubistva deteta?

Zato sledeći put pre nego što olako rukom pređete preko tastature i svojom porukom nanesete nekom bol, razmislite da li je ta uvreda vredna jedne prazne školske klupe, puste dečje sobe ili odeće nikada nenošene.

Tom nepresušnom potoku tuge i jezeru teške agonije, kroz koje sada plivaju roditelji stradalog, da bude nepostojeće bilo je potrebno samo to da neko od gomile dušebrižnika primeti jedan život koji klizi pred njihovim očima dok oni prosipaju med i otrov u ime pokojne.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni...

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Slavce

18.08.2021 10:51

Kad neko naumi da sebi oduzme zivot.Tu pomoci nema..pa nek se ubije budala.

Irena

18.08.2021 12:14

"Zato sledeći put pre nego što olako rukom pređete preko tastature i svojom porukom nanesete nekom bol, razmislite da li je ta uvreda vredna jedne prazne školske klupe, puste dečje sobe ili odeće nikada nenošene." Ovo bi trebalo da se svakodnevno ponavlja u svim medijima!