Srbija daje za medalje više para i od moćne Rusije!
Alo/Vladimir Markovic

 

Vlada moćne Rusije danas objavila koliko olimpijski osvajači dobijaju novca za osvojene nagrade. Za zlato Rusija daje oko 46.000 evra.

Srbija daje za medalje više para i od moćne Rusije!

Printscreen

 

 

U Srbiji je situacija mnogo bolja

Zbog pobede na Olimpijskim igrama od države Srbije se dobija 70.000 evra na račun osvojene zlatne medalje, što je nagrada koja sleduje svim sportistima koji osvoje najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama.

Podsećamo, pred početak Olimpijskih igara, Vlada Srbije je donela uredbu da poveća nagradni fond za osvajanje medalja.

Tako će sportisti za osvajanje zlata dobiti 70.000 evra, za srebro 60.000, a za bronzu 50.000 evra.

Uz to, svi sportisti koji su ovojili nagrade počevši od 40. godine života dobijati mesečno naknadu u visini tri puta prosečne mesečne zarade što trenutno iznosi oko 180.000 dinara, što je prema uredbi Vlade Srbije suma koja sledi svim sportistima koji na Igrama osvoje zlatnu medalju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ruzica

13.08.2021 11:46

Imam prijatelja koji je bio osvajac zlatne medalje u Moskvi, kada je tamo bila Olimpijada. Borio se u kajaku. Znam da, kada on ima treniranje i takmicenje, njemu je dato placeno odsustvo, drugi radnici su radili njegov posao. Doneo je zlatnu medalju. Nije bilo tako deljenje para kao sada. On je covek bavio se sportom iz ljubavi, jer je voleo sport. Zavrsio je i fakultet. Sada pored svoje penzije, koju je radom zaradio, ima i nacionalnu penziju, kao osvajac zlatne medalje. Moje misljenje je da se pare mogu ulagati tamo gde je prece. Ne mislim da sportiste ne treba nagraditi, jako je lepo cuti nasu himnu, tamo negde u svetu, ali ne treba preterivati. Oni su sada dobili da mogu da kupe stanove, od 40 godina, kad su u najacoj snazi,oni dobijaju penzije o kojima mogu samo.da mastaju hirurzi, arhitekte, inzenjeri i da ne nabrajam vise. Nije to dobro postavljeno. Sport je hobi, dobar za svakog, ali se to tako ne treba raditi. Svaka cast Novaku, on je otisao u profesionalce, a to je nesto drugo. Mladi ljudi treba da se skoluju, da se bave sportom, da rade, a za uspehe ih treba i nagraditi, ali onako kako je radjeno u Jugoslaviji. Mnogi umni , jako skolovani ljudi, koji spasavanu zivote, rade i grade, ovakvim postupkom su podcenjeni. A bez takvih nema nista.