SRPSKI HEROJI Naši vatrogasci na Eviji nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom (FOTO)
MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Niša, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Jagodine, Kruševca i Kraljeva već treći dan angažovani su danonoćno na gašenju požara na severnom delu ostrva Evija, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su samo tokom jučerašnjeg dana u dva navrata u 44 naleta izbacili 48 tona vode u rejonima mesta Elinika i Atalanti.

Vatrogasci-spasioci tokom jučerašnjeg dana nastavili su rad na lokalizaciji

požara u selu Avgarija u severnoj Eviji.
Sa terenskim vozilima opremljenim pumpama visokog pritiska i vodom tokom dana nekoliko puta su intervenisali na gašenju manjih požara u obruču zone zaštite i time držali pod kontrolom požarnu liniju u dužini od preko tri kilometra, čime su sprečili širenje požara na hiljade hektara šumskih kompleksa i sela u okolini.

Takođe, srpski vatrogasci su tokom dana u nekoliko navrata pritekli u pomoć  kolegama koji štite dve susedne zone i pomogli u gašenju otvorenog plamena, dok su noćas obilazili teren i povremeno reagovali na opožarenim površinama, kako bi liniju požara držali pod kontrolom.

O zdravlju naših vatrogasaca sve vreme brine medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je juče obišao vatrogasce i
posadu Helikopterske jedinice angažovane na gašenju požara na grčkom ostrvu Evija, istakao je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ispunili naređenje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i pomogli bratskom grčkom narodu.

Komentari (0)

Loading