NA RASPUST ODJEDNOM, NA TRI NEDELJE Promenjen raspored zimskog odmora za đake
EPA/MOURAD BALTI TOUATI

To je model koji je nekada bio uobičajen, dok usled pritisaka hotelijera nije podeljen u dva dela, da bi se više putovalo u zimske centre. Sada se vraća na staro.

Кalendarom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predviđeno je da osnovci na zimski raspust idu od 31. decembra, a srednjoškolci od 4. januara. Drugo polugodište i u osnovnim i u srednjim školama počinje 24. januara. Prvi će iz školskih klupa izaći maturanti gimnazija - 24. maja, zatim njihovi vršnjaci iz srednjih stručnih četvorogodišnjih i trogodišnjih škola - 31. maja, a osmaci - 7. juna.

Za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole i za srednjoškolce koji nisu u završnim razredima, školska godina se završava u utorak 21. juna. Jesenji mini-raspust, školarci će imati 11. i 12. novembra (četvrtak i petak), a prolećni od 22. aprila do 3. maja.

U školama u Vojvodini izostaje jesenji mini-odmor, ali je neradni dan 12. novembar. Za vojvođanske đake zimski rasput počinje 24. decembra i završava se 16. januara, a prolećni će biti od 15. do 25. aprila. Probna matura za učenike osmog razreda je "zakazana" 25. i 26. marta, dok je za završni ispit "rezervisan" period od 22. do 24. juna.

Od školske 2015/2016. godine, zimski raspust je bio iz dva dela, uglavnom od 30. ili 31. decembra do 8. ili 9. januara, dok je drugi duži bio početkom februara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading