Inovacije i u duvanskoj industriji: koje su glavne karakteristike uređaja za zagrevanje duvana?
Lil Solid 2.0

Procenjuje se da prvi i najpoznatiji uređaj u ovoj kategoriji, IQOS, u svetu do danas koristi oko 20 miliona ljudi. Duvanski gigant Filip Moris lansirao je ovaj sistem zagrevanja duvana 2014. godine u Japanu, a u Srbiji je dostupan pune četiri godine. Ove godine, kategoriju je dopunio još jedan uređaj koji zagreva duvan – lil SOLID.

U čemu je osnovna razlika?

U odnosu na tradicionalne cigarete ogromna je razlika, jer ovi uređaji ne sagorevaju duvan. Cigareta kada se upali sagoreva duvan i tada nastaje duvanski dim za koji se zna da je glavni uzročnik bolesti povezanih s pušenjem. Kod ovih uređaja do nikotina se dolazi zagrevanjem na mnogo nižim temperturama, pa samim tim ne dolazi ni do sagorevanja i stvaranja duvanskog dima.

Kada je reč o samim uređajima, Lil Solid 2.0 je podržan od strane IQOS-a, ima donekle drugačije karakteristike i cenovno je pristupačniji, ali poput IQOS-a zagreva duvan i time ne stvara duvanski dim, pa samim tim i ne oslobađa većinu štetnih materija koje su u duvanskom dimu prisutne.

Druga uočljiva razlika je veličina

IQOS 3 DUO se sastoji od dva elementa – punjač teži 103 grama, a držač sa LED indikatorom i vibrirajućim signalima ima 22 grama. S druge strane, na lil Solidu su punjač i držač kombinovani u jedan uređaj sa dugmetom i LED indikatorom koji je težak 99 grama.

Lil Solid 2.0 iglom zagreva duvan

Oba uređaja rade na bazi zagrevanja, što znači da zagrevaju do 350 stepeni i ne dostižu tačku sagorevanja. I lil i IQOS funkcionišu po principu unutrašnjeg zagrevanja - lil Solid 2.0 zagreva iglom, dok IQOS ima širi grejač nalik lopatici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading