STIGAO DOPIS MINISTARSTVA ŠKOLAMA Važna preporuka Kriznog štaba za učenike starije od 12 godina
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Đaci do petog razreda od 1. septembra polaze regularno u školu u kompletnom sastavu, ali moraće da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Stariji od 12 godina takođe se vraćaju u školske klupe, ali u razređenim odeljenjima.

S druge strane, fizičko, muzičke i kreativne aktivnosti koje zahtevaju kolektivno učešće mogle bi biti dopuštene, ali samo na otvorenom, dok će roditelji najverovatnije moći da zatraže onlajn nastavu za dete, ako procene da je iz nekog zdravstvenog razloga to neophodno, saznaje „Blic“.

Ipak, to je samo u planu, a konačan odgovor sledi nakon što se pre polaska u školu proceni trenutna epidemiološka situacija.

"Blic" je danas dopio dopis Minstarstva provete koji ovo telo šalju školama u Srbiji, u kome se, između ostalog, kaže:

"Krizni štab za suzbijanje zaraznih bolesti COCVID-19 na 82. sednici doneo je zaključak 08 broj:53-7048/2021-1 od 28. 7 2021. godine.

"Blic" je danas dopio dopis Minstarstva provete koji ovo telo šalju školama u Srbiji, u kome se, između ostalog, kaže:

EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

 

"Krizni štab za suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 na 82. sednici doneo je zaključak 08 broj:53-7048/2021-1 od 28. 7 2021. godine.

Saglasno navedenom Zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti COVID-19 u skladu s aktuelnim Sretučno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv COVID-19 Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Kao što je Blic jutros pisao, da bi se u jednom odeljenju sakupilo 30 učenika starijih od 12 godina, za to je neophodno da deca budu vakcinisana, ali s obzirom na to da je do polaska u školu ostalo manje od mesec dana, ne očekuje se da je tako nešto realno izvodljivo. Prema poslednjim podacima „Batuta“, u Srbiji je vakcinisano oko 4.000 dece, što još uvek predstavlja mali procenat.

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Neko

06.08.2021 14:04

Niko nece pustiti dete da se vakcinkse.. Bolje je da se testiramo na svake dve nedelje nego ovako