MINISTARSTVO ODMAH REAGOVALO Spisak spornih sladoleda koji su stigli u Srbiju, krenulo uništavanje
Alo/ Ilustracija

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potvrdio je da su i u Srbiju stigli paketi sladoleda M&M, Snickers i Twix, koji sadrže prekomerne pesticide, kao i da ih već ih uništavaju.

- RASFF, evropski sistem za bezbednost hrane, obavestio nas je juče u 17.28 sati, tačnije španske kolege su nas obavestile da u sistemu imaju problem s određenim serijama pojedinih vrsta sladoleda i da su neke i stigle do nas. Veterinarska inspekcija odmah je postupila po ovom obaveštenju i iz magacina povukla sve problematične sladolede i radi se na njihovom uništavanju. Još istražijemo da li su sladoledi iz te serije i već negde u prodaji, pa da ih povučemo i uništimo - kaže Nedimović.

MINISTARSTVO ODMAH REAGOVALO Spisak spornih sladoleda koji su stigli u Srbiju, krenulo uništavanje

Alo/ Ilustracija

 

Dodaje da reč o sladoledima M&M, Snickers i Twix koji koji sadrže stabilizator "Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800" - etil oksid, iznad dozvoljenih granica. Broj lota aditiva koji je ugraden u sladoled je 0013925497.

Proizvodi su uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su Frikom i Mark Balkan Ist Nami - navedeno je.

Podsetimo, prethodnih dana su brojni sladoledi povučeni iz Hrvatske.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading