PROSLAVIO PRVI ROĐENDAN Aleksandar je rođen s 920 grama dok mu je mama umirala na respiratoru, sad je prava momčina
Facebook

Tata Branislav prvi je rođendan svog Aleksandra Velikog, kako ga zove, proslavio u krugu porodice i uz tugu jer se istog navršilo i godinu dana od Brankičine smrti. Tada je ostao bez supruge, a tek rođeni sin bez mame.

Aleksandar je rođen 27. jula 2020, zahvaljujući nadljudskim naporima lekara Kliničkog centra u Nišu, koji su nekoliko puta reanimirali Brankicu Gigovski Ivanović (34), obolelu od kovida 19. Ona je bila tek u 26. nedelji trudnoće i spasa joj nije bilo, pa su je porodili ne bi li bar dete spasli. Bukvalno su je vraćali iz mrtvih da bi bebu živu izvukli. I uspeli su! Rođen sa svega 920 grama, Aleksandar je prvih 25 dana života proveo na respiratoru. I pobedio je! Uprkos svemu! Sada je presladak dečak, koji unosi radost u ovu porodicu.

PROSLAVIO PRVI ROĐENDAN Aleksandar je rođen s 920 grama dok mu je mama umirala na respiratoru, sad je prava momčina

Facebook

 

Miran je dečko. Dajem mu i dalje kašice, pije mleko, kao i svaka beba. Nedavno mu je baš izbio i prvi zubić - priča za Kurir Branislav, koji je iz okoline Vranja.

Porodiljsko odsustvo mu je nedavno isteklo, ali je sada na odmoru, na kom će biti do septembra.

- Ovih dana bavimo se vakcinama, ima te redovne da primi. Na jednu je imao i reakciju, malo temperature, pa moram malo više da obratim pažnje i da budem tu, da sve uklopim. S vakcinama bi trebalo da završimo do septembra, pa ću onda krenuti na posao. U Niš na kontrole odavno ne idemo, fala bogu, sve je u redu - kaže Branislav.

ČESTO IDEM NA BRANKIČIN GROB U KUMANOVU

Branislav kaže i da često ide na Brankičin grob u njeno rodno Kumanovo, u Severnoj Makedoniji. - Nedavno smo joj dali i godišnjicu, a kad god mogu, odem na grob. Odem sam, da joj sveću zapalim, pa se brzo i vratim. Aleksandra još nisam vodio, gužve su na granici, ne želim da ga na neki način mučim tim vožnjama. A on još ništa i ne zna - kaže Branislav.

Mališana podiže uz staru pomoć.

- Ista ekipa je tu - moja majka i sestra pomažu mi u svemu. Dolazi mu i baka iz Kumanova, da ga vidi, da bude s njim - veli ponosni tata.

Za rođendan je dobio tortu s motivima iz poznatog crtanog filma, ali je na ovoj pisalo „Aleksandar boss“, da se zna ko je šef u ovoj kući.

- Rođendan smo proslavili samo u krugu porodice, daleko od nekog velikog slavlja. Naš dečak je porastao, napunio godinu i svi smo srećni. Ali tuga za Brankicom je i dalje neizmerna. Na isti dan je i njoj bila godina. Svakog dana nedostaje. Ali moram dalje zbog mog malenog dečaka - govori Branislav, koji je Aleksandra i krstio, i to još 9. maja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading