KOMŠIJE IZ PAKLA Buše, deru se i ne poštuju kućni red - KAZNA je sledeća!
EPA/ANDREJ CUKIC

 

- Svako jutro me umesto alarma budi bušilica! Ne znam zašto je teško komšijama da im majstori rade poštujući kućni red. Svakog leta ista priča... - navodi Marina S. za Novosti.

Letnji meseci su najpopularniji za izvođenje različitih poslova unutar stanova, pa je buka često neizbežna, nekad i tokom čitavog dana.

Patrole komunalne milicije, od početka 2021. godine, postupale su 4.362 puta u slučajevima remećenja kućnog reda i imale 152 samostalna postupanja - navode u Sekretarijatu za poslove komunalne policije.

Tokom navedenih postupanja izdato je 447 prekršajnih naloga kojima su izrečene novčane kazne u fiksnom iznosu, a takođe je izrečeno 101 upozorenje i 14 usmenih naređenja.Komunalni milicioneri obavljaju kontrolu rada nad primenom popisa iz Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Beograda - podsetili su iz nadležnog Sekretarijata.

- Ovom odlukom propisano je da, u korišćenju posebnih delova zgrade, u vreme odomora, zabranjeno vikom, trčanjem, skakanjem i sličnim postupcima praviti buku i narušavati mir u zgradi, kao i korišćenje kućnih aparata, ventilacionih sistema, i drugih uređaja, mašina i aparata u zgradi, na način da zvuk ovih aparata ometa stanare drugih posebnih delova zgrade. Za navedeni prekršaj propisna je novčana kazna u fiksnom iznosu od 5.000 dinara - zaključuju nadležni.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aco

02.08.2021 16:59

Zakon o stanovanju se uopste ne postuje. U G. Milanovcu za krsenje kucnog reda inspekcija napise kaznu posle pet meseci!!! Sudski spor za poplavu koju mi je komsija napravio pre 5 godina jos traje a presuda je vise nego smesna. Treba da mi plati stetu ali ne i da popravi cevi koje su izazvale poplavu!