OVDE MOŽETE DA LETUJETE ZA MANJE PARE Seničić nabrojao mesta za koja MALO turista zna, a prelepa su!
Printscreen

Direktor YUTA Aleksandar Seničić rekao je u Jutarnjem programu da su kapaciteti smeštaja koji se može iskoristiti putem vaučera skoro popunjeni i preporučio nekoliko manje poznatih destinacija, gde turisti koji žele da provedu odmor u Srbiji mogu da prođu i jeftinije.

"Veliki broj turista odabrao je da ostane u Srbiji, kao prošle godine, i gledaoci znaju da je oko 150.000 vaučera podeljeno iz tri navrata, otišli su za 24 časa vaučeri. Banje, planine, to su najpopularnije destinacije. Negde između 70 i 80 odsto kapaciteta je puno", rekao je on.

Srebrno jezero je takođe popunjeno, vremenska prognoza diktira da potražimo mesto pored vode.

"Uvek preporučujem neke manje poznate destinacije, sa jako dobrim smeštajem i nižim cenama. Mi imamo preko 1.300 objekata na vaučerima, lako ih je pronaći, i svi su se dobro uklopili u sistem vaučera. Od Ljubovije pa naniže deo, manje je poznat a lep, Ivanjica i Arilje gde na reci postoje plaže, a da ne pričam oko Novog Pazara, Golija je izuzetno zanimljiva", rekao je on.

Požari u Turskoj zabrinuli su mnoge turiste, direktno ispred hotela u plamenu javila se i pevačica Jelena Karleuša, a Seničić je kazao da je ta situacija sad pod kontrolom.

"Požar je ugašen, jeste neprijatna situacija, dešavalo se u delu Antalije i Bodrumu, na više mesta su se pojavili požari. Nisu bili toliko blizu da bi ugrozili turiste, ali manji deo njih jeste premešten. Situacija se od petka smirila, sve je pod kontrolom, u ovom trenutku osim činjenice da pomalo ima dima u vazduhu, nema većih problema", rekao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading