MALČANSKI BERBERIN PROGANJA Monika i dalje sanja monstruma
Youtube Printscreen

 

Njihovu ćerku, Moniku, oteo je Ninoslav Jovanović, višestruki zločinac povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima zbog silovanja. Potraga je trajala više od devet dana, a u nju je bilo uključeno 600 policajaca i na stotine građana. Svaki dan za Monikine roditelje bio je kao godina jer su se informacije o njihovoj ćerki menjale iz minuta u minut, piše portal "Najžena.rs".

Devojčica je pronađena u selu Pasjača u Niškom okrugu, stabilnog zdravstvenog stanja, ali vidno uplašena i iscrpljena.

MALČANSKI BERBERIN PROGANJA Monika i dalje sanja monstruma

Alo! Ilustracija

 

Nakon godinu i po dana od traumatičnog događaja koji je potresao celu Srbiju razgovarali smo s Aleksandrom Karimanović koja je za „Naj ženu“ ispričala kako je danas Monika, sa kakvim se problemima i posledicama suočavaju.

- Dobro je Monika, sve bolje i bolje, ima svoje minute kada joj nije dobro. Uhvati je panika, bude nervozna i plače. Spominje često nemili događaj. Škola joj je organizovala besplatnu terapiju, pa sada s njom rade tri doktora - započinje svoju priču Monikina majka.

Oslovljava ga sa onaj

Aleksandra, Monikina mama, kaže da se nikada neće oporaviti nakon svega što su prošli, niti će ta bol koju osećaju ikada proći.

- Monika kada se priseti tog događaja nikad ne spominje njegovo ime, već ga oslovljava sa onaj, jer je to pogađa. Ona doživljavala traumu kroz snove, često sanja nemili događaj. To ne može nikako da se zaboravi. Kad te ujede zmija ili gušter, pa se plašiš, a ne to što se njoj desilo - dodala je ona.

Nakon traume koju je proživela devojčica iz Suvog Dola najteži korak u njenom oporavku jeste da se socijalizuje na adekvatan način i vrati starim navikama.

- Monika se skoro i ne druži s drugom decom. Jako se plaši da se kreće sama, ne oseća tu slobodu. Još uvek ima veliki problem da bude sama na ulici. Uvek mora neko da bude s njom, a mi kao roditelji previše strahujemo nakon svega. Teško se borimo s tim kroz šta je prošla naša ćerka. U poslednje vreme ponekad izađe sa drugaricama ispred kuće, a nama je čak i tada kompletni haos u glavi.

MALČANSKI BERBERIN PROGANJA Monika i dalje sanja monstruma

MUP

 

Monika nije zaboravila lice svog otmičara, a svaki put se jako uznemiri onda kada je neki nepoznati muškarac podseti na njega.

- Strahovi su snažni, i kod nje i kod nas. Monika se plaši nepoznatih ljudi, kao i glasova koji je podsete na glas otmičara. Svakog dana je pratim do škole, i obavezno vraćam kući - kaže Aleksandra.

Podsećanje

- Monika Karimanović nestala je 20. 12. 2019. godine

- Ninoslav Ivanović, poznatiji kao Malčanski berberin, 10 dana je držao zatočenu tadašnju dvanaestogodišnju devojčicu

- 20. 12. 2019. godine pronađena je Monika u selu Pasjača

- 7 dana je Malčanski berberin bio u bekstvu, nakon čega je uhapšen na groblju u rodnom mestu Malča

- 18. 3. 2020. godine Ninoslav Ivanović osuđen je na doživotnu robiju

Monika Karimanović u septembru kreće u osmi razred, a već sada jasno zna čime želi da se bavi u životu.

- Nakon osnovne volela bi da upiše srednju školu, posle koje bi mogla da pomaže drugoj deci. Verovatno će to biti medicinska škola. Zasad sam prezadovoljna njenim vrlo dobrim uspehom u školi - rekla je Aleksandra Karimanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading