DROGA ZA SILOVANJE STIGLA U SRBIJU! Devojke budite na oprezu: Dovoljna je samo jedna kap da postanete žrtva, a lice silovatelja se briše!
EPA/ VALENTIN FLAURAUD

Hrvatski mediji preneli su da je GHB, koji je u tečnom obliku i obično se stavlja u piće, veoma jeftin. On izaziva dobro raspoloženje, ali i seksualno uzbuđenje.

Kako mediji prenose, žrtva se drugog dana ničega ne seća, dok joj tragovi tog narkotika brzo nestaju iz organizma. Najgore od svega je što se recept za pravljenje te droge u kućnoj radinosti može naći na internetu, a dobija se od hemikalije za čišćenje - felni!

Jedna kap u piće te hemikalije, kako je objavljeno, može dovesti do velikih problema.

Ima je i ovde

Direktor vladine Kancelarije za borbu protiv droga Milan Pekić potvrdio je da se ova droga može naći i u našoj zemlji.

- Prvi put se u našoj zemlji pojavila pre desetak godina, na crnom tržištu. Međutim, uspeli smo da suzbijemo njenu prodaju i zloupotrebu. U međuvremenu su se pojavljivali sporadični slučajevi unosa u zemlju, a najčešće su je donosili stranci, mahom turisti, ali i posetioci festivala - ističe Pekić i dodaje:

- Sa druge strane, droga GHB, kao i brojne druge, prodaju se na takozvanom "dark vebu", odnosno internetu, što je izuzetno teško kontrolisati. Pored tih supstanci, tamo se trguje i oružjem, pa i ljudima. Prema procenama, samo tokom prethodne godine profit crnog tržišta na "mračnim internet stranicama" iznosio je oko 315 miliona dolara - kaže on.

Prema njegovim rečima, ova droga uništava zdravlje, a najčešće se koristi kao “mamac za silovanje devojaka”.

Komentari (0)

Loading