REĐAJU SE UPOZORENJA METEOROLOGA, NA SNAZI 3 METEOALARMA Tropske vrućine ne posustaju, a 5. avgusta sledi velika promena
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 22C, a najviša od 34C na severu do 40C na jugoistoku Srbije, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

- Do kraja sedmice veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35  na severu do 40 na jugu Srbije, a u nedelju, 1. avgusta na jugoistoku lokalno i do 42 stepena. U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugoistoku Srbije  do 37 stepeni,  a u ostalim krajevima biće svežije. U sredu, 4. avgusta u svim krajevima ponovo veoma toplo - navodi se u upozorenju RHMZ koje je ažurirano jutros u 4 sata i 45 minuta.

U Beogradu sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 22C, a najviša oko 35C.

Izgledi vremena za sedam dana - do 6. avgusta:

Do kraja sedmice, 1. avgusta, sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35C na severu do 40C na jugu Srbije, a u nedelju lokalno i do 42C.

U ponedeljak i utorak (2. i 3. avgust) svezije, naročito na severu i zapadu zemlje, gde se očekuju maksimalne vrednosti od 28 do 32C uz delimično povećanje oblačnosti, dok će na krajnjem jugoistoku biti i dalje veoma toplo - od 33 do 37C.

Pojava kratkotrajnih pljuskova biće izolovana.

U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima ponovo veoma toplo, a od četvrtka, 5. avgusta, u severnim krajevima malo svežije uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Danas su na snazi žuti, narandžasti i crveni meteoalarm

Najviše je narandžastog, koji je na snazi u Banatu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji. On prognozira opasno vreme, dok je veoma opasno vreme, odnosno crveni meteoalarm na istoku i jugoistoku zemlje, i na Kosovu i metohiji.

REĐAJU SE UPOZORENJA METEOROLOGA, NA SNAZI 3 METEOALARMA Tropske vrućine ne posustaju, a 5. avgusta sledi velika promena

Printscreen/ RHMZ

 

U ostatku zemlje je na snazi žuti meteoalaram, a to su samo Bačka i Srem.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk

30.07.2021 07:47

Samo meteorolozi neka ćute i idu pecati. Već dva dana slušamo nebuloze, ima osvežennja od ponedeljka, nema osveženja, šopaju.