VREBAJU IZA SVAKOG ĆOŠKA! Vraćala se sa letovanja u Grčkoj kada je shvatila da je umalo mogla da ne stigne do Srbije
Foto: Youtube/Printscreen

Priču o tome kako je umalo postala žrtva krađe automobila usred Grčke, Aleksandra Dimitrijević je podelila sa nama i srećom, za njen srećan kraj danas može da zahvali prijatelju i, kako kaže, jednoj divnoj zajednici.

- Vraćajući se sa iz Leptokarije, odlučili smo da svratimo do Olimpik biča i javimo se prijateljima kod kojih smo prethodnih godina letovali. Mislili smo da to obavimo brzo, ali su deca želela da se još malo kupaju i da se zabavljaju u gumenom gradu na vodi koji je bio u blizini. Ostavili smo auto na parking i otišli na plažu - započinje Aleksandra.

Nakon otprilike sat vremena, vratila se do automobila i imala je šta da vidi.

- Kada sam pokušala ga da otvorim, ključ kao da nije bio adekvatan. Prvo mi je palo na pamet da auto nije naš, lepo sam pogledala i shvatila da je ipak nešto drugo u pitanju. Nisam želela da verujem da je neko pokušao da nam obije auto. Opet sam pokušala da ga otvorim, ali nisam uspela. Neko je nasilno pokušao da ga otvori i ključ više nije reagovao. Bila sam očajna. Kako u sred bela dana? Zašto baš nama? - pitala se ona.

Najpre je pomoć potražila u Fejsbuk grupi "Live from Greece", koja okuplja turiste, ljubitelje Grčke i u kojoj je uvek moguće pronađi adekvatne savete, informacije i utiske na srpskom jeziku.

- Odobrenje od strane administratora Ivane Stanojević dobila sam u roku od 5 minuta. Dobila sam veliku podršku članova grupe, savete kako da sami rešimo problem. Ali bez alata, ništa. A alat u kolima - piše Ivana i priseća se saveta članova grupe, koji su udruženi u pomoći slali brojeve telefona majstora koji bi mogao da reši problem, predlagali moguća rešenja, čak i delili svoja slična iskustva sa letovanja.

Porodica je odlučila da se vrati do vlasnika hotela u kojem je letovala pre dve godine, a on je pozvao bravara koji je vrlo brzo došao.

- Auto je uskoro bio otvoren. Policiju nismo hteli da zovemo, sve je bilo u kolima. Hteli smo samo da što pre krenemo za Srbiju. Ipak, nismo dozvolili da nam zbog ove situacije letovanje ostane u lošem sećanju. Naprotiv, bućnuli smo se svi još jednom. Ovoga puta auto smo držali na oku. Zahvalili smo se prijatelju koji nam je ukazao pomoć i pošli za Srbiju - priča nam Aleksandra.

Posle šoka i problema koji ju je snašao zaključuje da se loše stvari dešavaju, treba samo znati da u tim situacijama nismo usamljeni i da će se uvek naći neko ko će nam pomoći.

- Veliko hvala svima koji su nam pomogli" - poručila je.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading