LOVE IH, PA ZAKOPAVAJU U PESKU Ova morska stvorenja potpuno su bezopasna, a okrutni turisti se iživljavaju nad njima!
Foto: Alo.rs

Juče je Ljubomir, Srbin iz Grčke, na stranici "Live from Greece" otkrio sve o meduzama u najpopularnijim letovalištima među Srbima i i upozorio one koji su se odlučili za letovanje u Grčkoj da obrate pažnju na to kako će se ophoditi prema lokalnoj fauni. 

- Ajde još jednom da pojasnim nekima koji ne žele da razumeju objavu. Zadnjih 3-4 dana prisutstvujemo iživljavanju ljudi nad meduzama. Izvlače ih mrežicama iz vode i ostavljaju na pesku da uginu. Mahom su to naši ljudi. Namerno sam na nekoliko sekundi izvadio iznad vode jednu, slikali je sa obe strane držeći je u ruci, da bi pokazali svima koji su u ovoj grupi da je ova vrsta meduza bezopasna, i vratili je u vodu, ispratili da li je sve u redu, ona otplivala od nas i to je to. Ako sam barem jednu osobu iz ove grupe sprečio da ubije meduzu ovom objavom, ja zadovoljan. A neobrazovane i nekulturne u ovoj grupi ne želim ni da komentarišem više - napisao je on.

Kako Alo saznaje, turista, hvatača meduza, ima i u mestu Nikiti, turističkoj destinaciji na Sitoniji. Dve dame na fotografiji uhvatile su više meduza u mrežu, pa su ih zatim bacile u rupu na plaži.

Foto: Alo.rs

 

Naime, nemarni turisti meduze hvataju, te ih iznose na plažu i prekrivaju peskom i na taj način ubijaju. Ove životinje su potpuno bezopasne, mogu se uhvatiti rukom bez nastajanja bilo kakvih povreda ili opekotina.

Foto: Alo.rs

 

Kako Alo saznaje, juče je isto ovo radio i jedan dečak naočigled svojih roditelja: uhvatio je više medzua, pa iskopao rupu na plaži gde ih je ubacio i zakopao.

Turistkinje koje hvataju meduze tvrde kako su ova morska stvorenja ipak opasna, pa da ih zato love i ubijaju.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading