UŽAS Prodaju lutke za intimne odnose sa licima dece i beba: Stravični predmeti sve popularniji
Tanjug

 

Istražitelji su pronašli stravične predmete na platformi "Alibaba" iako su se prodavci obavezali da će ukloniti sporne artikle.

Jezivo realistične lutke za intimne odnose, uključujući one veličine beba, pronađene su u prodaji na stranicama jednog od najvećih svetskih prodavaca putem interneta.

ZABRINJAVAJUĆI SADRŽAJ

„Kolektiv šat”, australijska grupa koja se bori protiv ovakvih stvari, pronašla je lutke i označila ih kao neki od „najzabrinjavajućih sadržaja” koji su ikad viđeni. Lutke uključuju replike dece koje se prodaju kao „lutke za muškarace”, a naglašava se da su anatomski realistične, uz replike genitalija. Tu su i detalji o tome kako se lutke mogu „koristiti“, uključujući video-vodiče, prenosi Objektiv.

POZIV KOMPANIJAMA

Neke od lutaka su veličine šestomesečne bebe. Ovakvi predmeti koštaju otprilike 450 evra kod najmanje 18 različitih dobavljača kompanije „Alibaba”. Posedovanje lutke za  zlostavljanje dece nezakonito je prema australijskim zakonima, ali uprkos tome, prodavci su nudili isporuku u tu zemlju. „Kolektiv šat” poziva kompanije širom sveta da prestanu da posluju s „Alibabom” i da im kreditnim karticama plaćaju robu sve dok ova kineska kompanija ne preduzme mere u vezi s prodajom dečjih lutki.

NEOPHODNA KONTROLA

Ovo nije prvi put da su takve lutke otkrivene na tom mestu, u istragama iz 2018. i januara ove godine otkriveno je mnoštvo predmeta. „Alibaba” insistira da aktivno radi na kontroli svojih lista prodaje, kao i da će uvek preduzimati mere da ih ukloni kad budu obavešteni. Vođa kampanje protiv prodaje dečjih artikala „Kolektiv šata” Kejtlin Roper, koja istražuje lutke i robote, rekla je da lutke nisu nimalo bezazlene. „Lutke za zlostavljanje dece osmišljene su kako bi korisnicima olakšale fantaziju o silovanju deteta. Ovo nije zločin bez žrtava, ove lutke stavljaju u kategoriju normalnog i daju legitimitet intimnoj upotrebi, tj. zlostavljanju dece”, istakla je Roperova.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading